Kot so zapisali, v situaciji, v kateri smo se znašli vsi, spodbujajo gospodarstvo in dajejo manjšim pridelovalcem, ki bodo najbolj na udaru, orodje za prodajo, hkrati pa ljudem omogočajo, da pridejo do svežih domačih pridelkov, ne da bi za to zapustili svoj dom.
Preberite še
Odpri v novem zavihku![»V tehnološko ustreznih rastlinjakih je mogoče solato pridelovati vse leto, kar je sicer povezano s stroški ogrevanja v hladnejšem letnem času, predvsem pa je treba imeti za takšno proizvodnjo veliko izkušenj in znanja. A to je bilo mogoče pridobiti samo v procesu pridelave,« poudarja Niko Miholič, direktor prodaje v podjetju Panorganix.](http://cdn.kme.si/public/images-cache/810xX/2024/07/09/369d3e7d1f3c1e2d6b7eecc797120372/66a345ae12276/369d3e7d1f3c1e2d6b7eecc797120372.jpeg)
Prleško podjetje, ki se posveča pridelavi solate, se bo širilo v Nemčijo in Savdsko Arabijo
V prleški prestolnici skoraj pet hektarjev rastlinjakov opremljenih z visoko tehnologijo. Aktualna širitev v Nemčijo in Savdsko Arabijo.
Vse pridelovalce pozivajo, naj objavijo svojo ponudbo in tako lažje stopijo v stik s potrošniki.
"Mreža dostave je sicer omogočena po celotni Sloveniji, kljub temu pričakujemo, da bo največ prevzemov znotraj Ljubljane," je povedal Uroš Žajdela iz Bolha.com.
Pri portalu priporočajo, da predaja živil poteka čim bolj varno. Pozivajo, da se upoštevajo vsa trenutna priporočila. Priporočljivo je, da se paketi prevzamejo brez osebnega stika ter da se kupci z dostavljavci dogovorijo, da paket odložijo na vidno, vnaprej dogovorjeno mesto. Prav tako pozivajo, da prodajalci in kupci sledijo priporočilom glede plačila in da se plačilo izvede na račun dostavnega podjetja ali pridelovalca.
"Ob tako organizirani dostavi se bo še lažje izogniti trgovinskim centrom in trgovinam ter upoštevati jasna priporočila, da ostanemo doma," še pravijo pri portalu in v skrbi za okolje pridelovalce pozivajo, naj, če je to mogoče, živila zapakirajo v škatle, ne v plastično embalažo.