vestnik

Poslanka Sara Žibrat odprla poslansko pisarno v Ljutomeru

R. Š., 15. 10. 2022
Vanesa Jaušovec
Odprtje poslanske pisarne v Ljutomeru
Aktualno

Po neuradnih informacijah naj bi bila kandidatka Gibanja svoboda za županjo Občine Ljutomer ženska

V petek se je na Prešernovi ulici 5 v Ljutomeru uradno odprla tudi pisarna prleške poslanke Sare Žibrat, ki bo občankam in občanom na voljo ob ponedeljkih od 14. do 16. ure oz. po dogovoru. Otvoritve sta se poleg predstavnikov občin, izobraževalnih zavodov, kulturnikov in obrtno-podjetniške zbornice udeležila tudi mlada poslanca Gibanja Svoboda, Lucija Tacer in Lenart Žavbi, ki sta podprla tesnejše povezovanje med prestolnico in Pomurjem.

sara-žibrat, ljutomer, poslanka, gibanje-svoboda
Vanesa Jaušovec
Odprtje poslanske pisarne v Ljutomeru

V nagovoru je poslanka izpostavila, da je prostor namenoma opremljen z rabljenim pohištvom in izdelki lokalnih ustvarjalcev, saj lahko na ta način opozarja na pomen trajnostne rabe virov in kulture. Dejala je, da si v svojem mandatu želi delovati predvsem kot povezovalni element med občinami v okraju. Največjo priložnost za skupen razvoj vidi v zelenem turizmu, kjer bi bilo poleg mreže kolesarskih stez smiselno urediti še pot po biosfernem območju na prleškem bregu reke Mure. Za uresničitev mnogih pobud pa bi bilo potrebno učinkovitejše črpanje evropskih sredstev in sodelovanje med občinami.

sara-žibrat, ljutomer, poslanka, gibanje-svoboda
Vanesa Jaušovec
Odprtje poslanske pisarne v Ljutomeru

Na vprašanje, ali bo Gibanje Svoboda nastopilo tudi na lokalnih volitvah v Ljutomeru, je odgovorila, da zagotovo, a bodo konkretna imena najavili šele po opravljenem zboru članov. Dodala je, da jo veseli, da so uspeli v kratkem času zapolniti liste kandidatov, na teh pa je kar tretjina predstavnikov mlajših generacij ter več kot polovica žensk. Po neuradnih informacijah naj bi bila kandidatka za županjo prav tako ženska.
sara-žibrat poslanska-pisarna poslanka gibanje-svoboda