vestnik

Posledice neurja odpravljalo 600 pomurskih gasilcev. "Tudi v prihodnosti se osredotočamo izključno na izvajanje našega gasilskega poslanstva," ob tem pravi Dušan Utroša

Vestnik.si, 14. 7. 2023
Jure Kljajić
Posledice neurja.
Aktualno

Neurje, ki je včeraj prizadelo Pomurje, je povzročilo ogromno škodo na objektih, drugi infrastrukturi ter v naravi. Posledice naravne nesreče so pomagali odpravljati številni pomurski gasilci, ki so delovali na več kot 450 lokacijah.

Dan po neurju, ki je močno prizadelo tudi pomursko regijo, se je z zapisom na družbenem omrežju oglasil gasilski regijski poveljnik za Pomurje Dušan Utroša. Ta je pojasnil, da je bilo po trenutnih podatkih samo v Pomurju okrog 570 aktiviranj, kot smo že poročali, sta bila namreč aktivirana štaba Civilne zaščite v Mestni občini Murska Sobota in v Občini Gornja Radgona. 

gornja-radgona, neurje-julij-2023, nevihta-toča-vreme, gasilci-podrta-drevesa
Jure Kljajić
Posledice neurja v Gornji Radgoni.

Pomurski gasilci - na pomoč je skupaj s pripadniki Civilne zaščite in ostalimi službami v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami - delovalo skoraj 600 gasilcev, ki so v praksi ponovno dokazali svojo predanost ljudem in domovini. 

"V imenu štaba, ki sem ga vodil, se iskreno zahvaljujem vsem gasilcem, ki ste včeraj sodelovali na intervencijah oziroma bili v pripravljenosti za posredovanje. Dodeljene naloge ste profesionalno opravili. Istočasno izkoriščam priložnost, da se zahvalim ljudem, ki so zavihali rokave in nam pri tem pomagali. Obenem pa razumeli, da na obsežnost nesreče vsem naenkrat ne moremo pomagati. O »mešalcih megle, vsevednežih in provokatorjih«, ki so povsod, pa je itak škoda izgubljati besede. Gasilci ostanimo enotni, pokončni in se tudi v prihodnosti osredotočimo izključno na izvajanje našega gasilskega poslanstva," je ob tem še zapisal Utroša. 

dušan-utroša, osebnost-leta-2022, gasilci
Jure Kljajić
Dušan Utroša

Dodal je, da se ne smemo slepiti, da podobnih naravnih nesreč v prihodnosti ne bo. "Prepričan pa sem, da bomo vsi skupaj ta vmesni čas ponovno izkoristili za dodatna usposabljanja in opremljanje s potrebno opremo in tehniko. Zato ne dvomim, da bomo uspešno in varno odgovorili na vse izzive tudi v prihodnosti. Na pomoč," je svoj zapis še sklenil gasilski regijski poveljnik. 

murska-sobota, neurje
Jure Zauneker
Jutranje neurje v Murski Soboti.

neurje posledice gasilci dušan-utroša