vestnik

Poslovil se je Daniel Kalamar, dolgoletni župan Občine Grad. Vpis v žalno knjigo bo možen od ponedeljka naprej

Vestnik.si, 13. 1. 2024
Vestnik.si
Poslovil se je Daniel Kalamar, prvi in dolgoletni župan Občine Grad.
Aktualno

Umrl je po dolgem boju z zahrbtno boleznijo. V izkaz spoštovanja bo v sejni sobi Občine Grad od ponedeljka odprta žalna knjiga.

V 65. letu starosti je včeraj po dolgem boju z zahrbtno boleznijo umrl Daniel Kalamar, prvi in dolgoletni župan Občine Grad. Županoval je od leta 1999 do leta 2014, ko je prevzel direktorski stolček javnega podjetja Vodovod sistema B, na čelu občine pa ga je takrat zamenjala Cvetka Ficko.

Kalamar je imel eno ključnih vlog pri skupno več kot 85-milijonskem projektu vodooskrbe za dvanajst občin v vodovodu sistema B - sprva kot župan občine prve faze projekta, nato pa kot direktor omenjenega javnega podjetja. To funkcijo je opravljal do novembra 2022. 

Leta 2021 je postal častni občan Občine Grad, ki ji je v šestnajstih letih županovanja dal pomemben prispevek k razvoju in prepoznavnosti. Od njega so se poslovili tudi na Občini Grad. "Z idejami, spodbudami, predlogi in dejanji so bili uresničeni in zasnovani številni pomembni infrastrukturni projekti po celotni občini. Ob investicijskih projektih pa je bila njegova skrb usmerjena tudi v ohranjanje tradicije in nove ustvarjalnosti na področju kulture in turizma," so ob smrti Kalamarja zapisali na spletni strani graške občine. 

V izkaz spoštovanja bo v sejni sobi Občine Grad odprta žalna knjiga, vpis bo možen od ponedeljka, 15. januarja, pa vse do pogreba, in sicer vsak dan med 8. in 16. uro. Na dan pogreba, ki trenutno še ni znan, bo žalna knjiga še v mrliški vežici pri Gradu, so še sporočili z občine. 

daniel-kalamar slovo