vestnik

Potekala bo celovita prenova Severjeve ulice

Vestnik.si, 25. 7. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

V prihodnjih dneh se na Severjevi ulici začenja gradnja komunalnih vodov in prometne ureditve, ki bo predvidoma zaključena v začetku septembra 2023.

V okviru projekta Nadgradnja vodovoda sistema B bo potekala izgradnja transportnega in sekundarnega cevovoda za oskrbo s pitno vodo, obenem pa bo v okviru pogodbenih del izvajalec del uredil še kanalizacijo za potrebo distributerja električne energije in distributerja telekomunikacij ter poskrbel za širitev pločnika za pešce na zahodni strani ulice in dograditev manjkajočega pločnika za pešce na vzhodni strani ulice. Poleg tega bo izvedena tudi celovita preplastitev ulice in umirjanje prometa s postavitvijo dvignjene ploščadi v križišču Severjeve z Borovnjakovo ulico.

Skladno s terminskim planom bo gradnja potekala strnjeno v zelo kratkem obdobju v dveh fazah s popolno zaporo. Fazna izgradnja je predvidena z namenom, da bodo dostopi za stanovalce in uporabnike poslovnih prostorov zagotovljeni ves čas gradnje, in sicer bo v prvi fazi potekala popolna zapora od Severjeve ulice, natančneje od odcepa za Borovnjakovo ulico do križišča s Ciril Metodovo ulico, v drugi fazi pa bo potekala popolna zapora Severjeve ulice od semaforiziranega križišča do odcepa za Borovnjakovo ulico.
Na mestni občini naprošajo za upoštevanje prometne signalizacije popolne zapore in obvozov. Dodajo še, da bo dostop do stanovanjskih objektov in morebitne dostave v okviru popolne zapore možen po dogovoru z vodstvom gradbišča.
severjeva-ulica murska-sobota prenova