vestnik

Že desetič so se odpravili skupaj na morje, povsod najdejo kaj lepega

M. S., 27. 7. 2023
Osebni arhiv
Vsako leto prejmejo v spomin na izlet neko malenkost, letos so v Poreču prejeli modre klobuke. FOTO Osebni arhiv
Aktualno

Na dopustovanju v Poreču praznovali kar dva rojstna dneva.

Člani Medobčinskega društva invalidov in Društva upokojencev Murska Sobota so se že desetič skupaj odpravili na morje. Njihova zgodba se je leta 2013 začela na otoku Vis, kjer so se njihove poti prvič križale. Tam so stkali nova poznanstva, od takrat pa se vsako leto odpravijo na novo pustolovščino. Včasih se jih odpravi več, drugič manj, odvisno od zdravja. Po otoku Vis so se odločili, da bodo odkrili še druge hrvaške otoke, tako so med drugim obiskali Korčulo, Hvar in Rab. Vsak izlet se jih zelo dotakne in tako vedno z nestrpnostjo pričakujejo naslednjega.

Letos so obiskali Poreč. Polni negotovosti so se podali na pot, ne da bi vedeli, kaj jih čaka, vendar je izlet presegel vsa njihova pričakovanja. Kot pravijo, je bila destinacija krasna, zadovoljni so bili tudi s postrežbo in hrano. Navdušeno pripovedujejo, da je bil del Poreča kot v raju, saj je bilo vse v cvetju, zato so še posebej uživali v sprehodih. Dneve so si krajšali z igranjem kart, petjem, sončenjem in večernimi druženji.

Zmotila jih ni niti nekoliko hladnejša voda, saj so se kljub temu radi namočili v njej. Praznovali so tudi dva rojstna dneva, slavljenca so presenetili z majhno pozornostjo in z njima nazdravili. Z morja so se tako vrnili zadovoljni in z lepimi spomini, ki bodo strnjeni tudi v pesmih. V svoji družbi imajo namreč kar dva literata, ki bosta pisala o lepih, pa tudi šaljivih prigodah, ki so jim bili priča. 

V desetih letih se jim je marsikaj zgodilo, ne glede na vse si vedno stojijo ob strani. Z veseljem se družijo in skupaj potujejo, pa tudi kakšno zapojejo. Brez pomislekov so se odločili, da če bodo živi in zdravi, bodo naslednje leto ponovno dopustovali skupaj. Pri njih namreč ne štejejo leta, ampak le dobra volja. 

medobčinsko-društvo-invalidov-murska-sobota društvo-upokojencev-murska-sobota morje