vestnik

Dosedanji direktorici ZD Lendava se obeta še en mandat

M. H., 10. 3. 2021
Majda Horvat
Zdravstveni dom Lendava skupaj z mrežo zdravstvenih postaj skrbi za zdravstveno oskrbo približno 22.500 ljudi.
Aktualno

Konec aprila se dosedanji direktorici Zdravstvenega doma (ZD) Lendava Olgi Požgai Horvat izteče mandat. Na razpis za prosto mesto direktorja zavoda, ki je bil odprt do 12. februarja, je prispela le ena vloga, kandidat oziroma kandidatka pa izpolnjuje razpisne pogoje.

Požgai Horvatova je povedala, da gre za njeno vlogo, če bo ponovno imenovana, pa bo to zanjo četrti mandat. Javni zavod namreč vodi od marca 2009. Po odločitvi sveta zavoda morajo soglasje k imenovanju dati še vse občine ustanoviteljice.

d6c0b5f5382000a235cb745e5facfb5e
Majda Horvat
Olga Požgai Horvat
Svet zavoda šteje dvanajst članov, osem jih zastopa interese občin ustanoviteljic, to so Lendava, Dobrovnik, Kobilje, Turnišče, Črenšovci, Odranci in Velika Polana. Zaposleni imajo tri predstavnike, enega pa uporabniki storitev. Te zastopa Darinka Štefko, ki je tudi predsednica sveta zavoda.

Kot je dejala Štefkova, bodo sejo sveta zavoda opravili predvidoma ta mesec, na njej pa bodo ob odločanju o kandidatki za prosto mesto direktorja obravnavali še poročilo o poslovanju zavoda za lani. V nadaljnjem postopku imenovanja direktorja oziroma direktorice ZD Lendava zapletov ne pričakujejo.

zd-lendava olga-požgai-horvat