vestnik

Praznik Občine Apače: Priznanja občanom, ki jim ni vseeno

Vestnik.si, 24. 9. 2023
Andrej Steyer/FB
Prejemnice županovih priznanj so Valentina Žižek, Lara Vebarič Žagar in Renata Jakič. Foto Andrej Steyer/FB
Aktualno

Župan sprejel tudi gasilce, gozdarje in druge prostovoljce, ki so odstranjevali posledice neurij v občini

V Občini Apače so praznovali 17. občinski praznik. Začeli so v sredo, 13. septembra, z županovim sprejemom gasilcev, gozdarjev in drugih prostovoljcev, ki so se vsakodnevno borili s posledicami poletnih neurij z orkanskim vetrom in obilnim dežjem v občini.



V četrtek je bilo najprej srečanje mladih z županom in poslancem ter nekdanjim ministrom Anžetom Logarjem. Z mladimi sta se pogovarjala o njihovi vlogi pri ustvarjanju perspektivne lokalne skupnosti. Osrednji dogodek praznovanja je bila slavnostna seja v kulturnem domu, na kateri so podelili županova priznanja. Kot je povedal župan Andrej Steyer, so med prejemniki priznanj »izstopajoči občani, ki se trudijo, ki hočejo in ki jim ni vseeno«.

Priznanje župana so prejele Valentina Žižek za dosežene rezultate na glasbenem področju, Lara Vebarič Žagar, zlata maturantka poklicne mature na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, in Renata Jakič, učiteljica Osnovne šole in vrtca Apače, za velik osebni in strokovni doprinos h kakovosti dela in prepoznavnosti osnovne šole ter tudi občine v širšem evropskem prostoru. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil Anže Logar, za glasbo pa je poskrbela skupina Il Divji.

V okviru praznovanja so v soboto, 16. septembra, v ŠRC Apače pripravili še tradicionalni nogometni turnir v malem nogometu, v nedeljo pa je sledila še Garfieldova noč na igrišču v Lutvercih, kjer sta za zabavo poskrbela Miran Rudan in Design ter ansambel Šestka.

občina-apače praznik