vestnik

Praznik Občine Cankova: "V teh letih smo kar veliko naredili"

I.B., 25. 5. 2021
Ines Baler
Občina Cankova danes praznuje 22. občinski praznik.
Aktualno

Občina Cankova danes praznuje 22. občinski praznik.

 Eden od projektov, na katerega je župan Danilo Kacijan najbolj ponosen, je gradnja vrtca pri Osnovni šoli Cankova. Župan je minuli teden z direktorjem radgonskega podjetja GDO, gradnja, dom, okolje Igorjem Klemenčičem tudi podpisal pogodbo o gradnji, ki se bo začela junija, končala pa predvidoma prihodnje leto avgusta.

cankova, vrtec, podpis pogodbe
Ines Baler
Podpis pogodbe o gradnji vrtca.

Poleg tega poudari še nedavno dokončano gradnjo kotlovnice daljinskega ogrevalnega sistema na lesno biomaso. S sistemom se ogrevajo vsi javni objekti in več kot 20 individualnih hiš. Dosežek je tudi to, da se bo letos začela nadgradnja pomurskega vodovoda sistema B. Župan pričakuje, da bosta tako vodovod kot vrtec v letu 2022 v veliki meri dokončana. »Prav tako asfaltiramo cesto iz Korovec proti Gornjim Črncem, v Kraščih bomo obnovili pokopališče in del lokalne ceste. Poteka dosti aktivnosti in mislim, da smo v teh letih kar veliko naredili,« je še dejal cankovski župan.

občina-cankova, občinska-zgradba
Ines Baler
Občina Cankova danes praznuje 22. občinski praznik.

Podelitve občinskih priznanj ob prazniku zaradi znanih razmer ne bo, če bodo razmere dopuščale, bodo prireditev izpeljali v jesenskih mesecih. V petek so izpeljali le slovesno sejo občinskega sveta, prav tako je v vaško-gasilskem domu na Cankovi do 30. maja na ogled razstava Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje Vojna za samostojno Slovenijo 1991.
občina-cankova občinski-praznik 25.-maj