vestnik

Praznik Občine Gornja Radgona: Zlati grb Alojzu Filipiču

Marina Vrbnjak, 3. 10. 2018
Marina Vrbnjak
Občinski praznik občine Gornja Radgona. 
Aktualno

Ob 23. prazniku Občine Gornja Radgona so v domu kulture pripravili slavnostno akademijo.

»Uspešna skupnost je tista, ki premore veliko ljudi, ki delujejo v pravi smeri. To namreč dokazujejo uspehi Občine Gornja Radgona skozi čas, v katerem so nastale neizbrisne sledi uspešnega dela,« se je slišalo v dvorani kulturnega doma. Župan Stanislav Rojko je s predsednikom občinske komisije za priznanja, pohvale in nagrade Brankom Klunom podelil zlati grb občine Alojzu Filipiču za dolgoletno delo na področju vinogradništva in vinske kulture ter kot spodbudo za nadaljnje delo. Srebrni grb občine je za dolgoletno delo na področju prostovoljstva in humanitarnih dejavnosti v občini prejel Janko Avguštin, bronasti grb občine pa je prejel Vasja Rovšnik za dolgoletno delo na področju kulturnih dejavnosti.



Podelili so tudi dve plaketi občine za dosežke v gospodarstvu, in sicer podjetju Naravno zdravljenje Vito, Vitomir Ravnikar, s. p., in podjetju Fingal, d. o. o. Listini občine pa sta prejela glasbeno-kulturno društvo Opoj – ansambel Opoj za dosežke in uspehe na področju glasbene dejavnosti in Robert Vukan za večletno delo na področju športa.




Župan je podelil tudi priznanja župana za leto 2018, prejeli so jih Šahovsko društvo Gornja Radgona, Medobčinsko društvo invalidov Gornja Radgona, Turistično društvo Negova - Spodnji Ivanjci, Zasebna glasbena šola Maestro, Zavod Kultprotur, Dom starejših občanov Gornja Radgona, Peter Cvetkovič, Alex Njivar in Marcel Maier.



občinski praznik GORNJA RADGONA priznanja in plakete