vestnik

(FOTO) Občina Turnišče je praznovala. Preverite, kdo so prejemniki priznanj

Majda Horvat, 14. 11. 2022
Arhiv občina
Prejemniki občinskih priznanj Občine Turnišče
Aktualno

Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj včeraj v gostišču Pri studencu v Nedelici, spremljevalna dogodka sta bila otvoritev razstave Štefana Barbariča in prireditev Občan strelja.

V spomin na prvo pisno omembo Turniškega svetišča 16. novembra 1267 v listini kralja Bele IV., Občina Turnišče praznuje občinski praznik. Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj je potekala včeraj v gostišču Pri studencu v Nedelici. Spremljevalna dogodka sta bila otvoritev razstave Štefana Barbariča v Krajevni knjižnici Turnišče in okrogla miza ob razstavi v večnamenski dvorani v vrtcu, ter Občan strelja v organizaciji Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče.

Priznanje občine Turnišče so prejeli:

Ivanka Muhvič se posveča društveni dejavnosti predvsem v  kulturnem društvu Rdeči zvonček Nedelica, ki ga je tudi ustanovila in mu predsedovala devet let. Je vodja sekcije ročnih del in del igralskega para Štejf pa Treza, ki navdušuje s skeči na različnih prireditvah v občini in zunaj nje, in za katere Muhvičeva tudi piše besedila. 

Marija Ščap že več kot desetletje vodi Društvo kmetic Turnišče, v katerega so včlanjene kmetice in gospodinje iz vseh štirih vasi v občini. Skrbi za dejavnosti društva, organizira dogodke in poskrbi za informiranje in izobraževanje svojih članic.

Jožef Pal je semešter krojaškega ceha v Turnišču. Odgovornost je prevzel za vso cehovsko dokumentacijo, ki je bila hranjena pri njih doma. Cehovska pravila stara več kot 250 let se ohranjajo kot pomembna zgodovinska dediščina Turnišča, in prav Jožef Pal je pri tem ohranjanju odigral pomembno  vlogo.

Simon Tešić je bil v času zaposlitve športni referent v obratu Planika Turnišče, aktiven pa je bil tudi v NK Turnišče, kjer je bil dva mandata član upravnega odbora ter skrbel za športno udejstvovanje članov društva. Od ustanovitve Kolesarskega kluba Varaški šujstri je član tega društva in že dva mandata tudi član upravnega odbora.

Matej Ošlaj že vrsto let prostovoljno, nesebično in zavzeto skrbi za nemoteno oskrbo električne infrastrukture v domači vasi Gomilica. Znan je tudi po dolgoletni aktivni dejavnosti v društvih, ki delujejo v vasi Gomilica in v občini.

Samostojni podjetnik Stanislav Koroša letos obeležuje 35 let dela v obrti in podjetništvu. Je član Območne obrtno-podjetniške zbornice Lendava ter aktiven član vinogradniško sadjarskega društva, krojaškega ceha, kovaškega ceha in strelskega društva.

Občinsko priznanje so prejeli še PGD Gomilica in PGD Renkovci, ki uspešno delujeta že 90 let, Župnijska Karitas, ki je s svojo karitativno dejavnostjo začela v župniji Turnišče pred tridesetimi leti, Mladinsko športno in kulturno društvo Sunčenca Gomilica za 20 let ustvarjalnega dela in Kolesarski klub Varaški šujstri za desetletno delovanje. 

Priznanja Občine Turnišče za športne dosežke so prejeli Tim Koren, Tomi Horvat in Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče, županova priznanja pa uspešni študentje Inja Lebar, Gloria Verbančič in Vito Haubar.

občina-turnišče, občinski-praznik, nagrajenci
Arhiv občine
Podelitev občinskih priznanj in nagrad v Občini Turnišče.

občina-turnišče, občinski-praznik, nagrajenci
Arhiv občine
Podelitev občinskih priznanj in nagrad v Občini Turnišče.

občina-turnišče, občinski-praznik, nagrajenci
Arhiv občine
Podelitev občinskih priznanj in nagrad v Občini Turnišče.

občina-turnišče priznanja občinski-praznik