vestnik

Pred 50 leti sta si obljubila večno zvestobo

Melani Svetec, 14. 2. 2024
Osebni arhiv
Prvega decembra je minilo petdeset let od takrat, ko sta si zakonca Gregor obljubila večno zvestobo.
Aktualno

Zakonca Gregor jubilej obeležila v krogu družine.

Pred petdesetimi leti, natančneje 1. decembra 1973, sta si Klarica in Alojz Gregor v Beltincih obljubila večno zvestobo. Od tistega posebnega dne sta gradila svojo življenjsko pot skupaj, obogateno z ljubeznijo, razumevanjem in mnogimi nepozabnimi trenutki. Skozi leta sta skupaj rasla, premagovala izzive in slavila uspehe, kar ju je še bolj povezalo.

Svoj skupen dom sta sprva ustvarila na ženinovi domačiji v Dokležovju, kjer sta delila ljubezen, izzive in srečne trenutke. Leta 1986 sta se odločila za nov začetek v Murski Soboti in tam nadaljevala svojo ljubezensko zgodbo. V zakonu sta se jima rodili hčerki, Andreja in Aleksandra, ki sta prinesli še več radosti v njuno življenje. Kasneje sta se razveselila še vnukov, Saša, Alena in Mateja, sedaj pa jima jesen življenja krasita še pravnukinji Neli in Ula, ki ju napolnjujeta s svežino in neizmerno srečo.

Njuna zlata obletnica ni le simbol petdesetih let skupnega življenja, temveč tudi pričevanje o moči ljubezni in zvestobe. Obletnico sta Klarica in Alojz najprej obeležila s civilnim obredom v Murski Soboti, nato pa še proslavila v gostilni Pri studencu v Nedelici, obkrožena z družino. Na praznovanju so se spominjali skupnih preizkušenj ter nazdravili na še mnogo srečnih let ljubezni in harmonije. 

zlata-poroka zakonca-gregor