vestnik

Pred nami moker začetek tedna, temperature okrog 10 stopinj Celzija

STA, Vestnik.si, 17. 3. 2024
Bobo
Obeta se moker začetek tedna.
Aktualno

Ponoči se bo pooblačilo, a bo do jutra ostalo povečini suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo proti večeru nekoliko pogostejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija, na severovzhodu bo okoli 10 stopinj Celzija.

V torek se bo na zahodu razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno, še bodo nastale posamezne plohe. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V sredo in četrtek bo delno jasno, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Topleje bo.

Vremenska slika: Od zahoda se je nad srednjo Evropo razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah s severnimi vetrovi nad naše kraje doteka suh in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo postopno pooblačilo v vseh sosednjih pokrajinah. V ponedeljek bo večinoma oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo bolj verjetne v Alpah. Zvečer se bo rahel dež od severa razširil proti sosednjim pokrajinam Hrvaške.

slovenija vreme