vestnik

Predlog proračuna v Ljutomeru ni bil sprejet

Vida Toš, 8. 4. 2019
Vida Toš
Svetniki obravnavajo dopolnjen predlog proračuna.
Aktualno

Poročali smo o zadnji seji Občinskega sveta Ljutomer, ki zaradi tega, ker se je ni udeležila večina svetnikov in svetnic, ni bila sklepčna in je županja ni izvedla. Danes so sicer prisotni vsi, razen ene svetnice, kljub temu, da je bila seja sklicana ob isti uri, kot zadnjič, ob 13.00. A predloga odloka o proračunu niso sprejeli.

Svetniki in svetnice so v Ljutomeru obravnavali dopolnjen predlog odloka o proračunu občine; predlog je bil namreč v javni razpravi, obravnavale pa so jo tudi občinske komisije in odbori. Po pregledu prispelih amandmajev in glasovanju o njih, so svetniki in svetnice glasovali o predlogu proračuna in ga z osmimi glasovi za in dvanajstimi proti zavrnili.
Županja je nato prosila za odmor, da pripravijo predlog začasnega financiranja občine.
Županja Olga Karba je pri obravnavi proračuna predstavila pripombe, ki so jih pri predlogu obravnavali in pojasnila, zakaj nekaterih niso. Pred tem pa so se o predlogu proračuna že izrekli odbori in komisije; pri tem občinska statutarno pravna komisija ni dala pozitivnega mnenja za sprejem proračuna, prav tako ne odbor za finance. Tudi odbor za gospodarstvo in turizem je proti sprejetju proračuna v tej obliki in želi v diskusiji najti boljše rešitve, je povedal njegov predsednik, Tomi Nemec. Odbor za družbene dejavnosti se v času javne razprave o proračunu ni sešel in tako ni dal svojega mnenja o predlogu proračuna; odbor za kmetijstvo je za sprejetje proračuna, prav tako obrtno-podjetniško strateški svet, pa tudi odbor za varstvo okolja in urejanje prostora.
Več o tem, ali so občinski svetniki potrdili začasno financiranje, pa kasneje.
občina Ljutomer seja občinskega sveta Ljutomer predlog proračuna