vestnik

Predsednica Nataša Pirc Musar na Dolnji Bistrici

Vestnik.si, 14. 9. 2023
Lendavainfo.com
Predsednica države je obiskala Dolnjo Bistrico
Aktualno

V okviru obiska v poplavah prizadetih območij danes obiskala tudi Dolnjo Bistrico in si ogledala obnovitvena dela pri delu nasipa, ki ga je ob nedavnih poplavah predrla reka Mura.

Kot je na Dolnji Bistrici izjavila predsednica, je bil njen namen obiskov prizadetih območij pogovoriti se z ljudmi, in ti so ji med drugim povedali, da bi si želeli hitrejših napotkov in odločitev pristojnih. Predvsem pa bi bilo to potrebno v primerih, ko se ljudje ne morejo vrniti na svoje domove.

nataša-pirc-musar, dolnja-bistrica
Lendavainfo.com
PIrc Musar na Dolnji Bistrici

Izpostavila je veliko solidarnost med ljudmi, ki se je pokazala tudi v naporih za zaprtje odprtine na nasipu, da se poplavna voda ni razlivala na širše območje, prav tako solidarnost, ki se kaže po prispevkih, ki jih ljudje zdaj nakazujejo humanitarnim organizacijam. Ob tem je tudi pozvala, naj bo ponujena pomoč res dana v takšni obliki, kot je potrebna. Torej da se ljudem, ki so ostali brez doma, ne ponuja pohištva.

nataša-pirc-musar, dolnja-bistrica
Lendavainfo.com
PIrc Musar na Dolnji Bistrici

Svoje mnenje je Pirc Musarjeva podala tudi glede iskanja dogovora med kmeti in varuhi naravnega habitata zaradi potrebe po širitvi nasipa. Čeprav to sploh ni preprosto pa je po besedah predsednice vendar treba najti sorazmerje. "S tem, da se je vsak postavil na svoje okope, ne vodi do rešitve," je dejala predsednica. Podčrtala je, da s sanacijami ne bi smeli odlašati tudi primeru urejanja nasipa, kajti bliža se čas pogostejših poplav, čeprav si tudi sama želi, da  te več ne bi bilo. Ampak vode in poplave so, tako predsednica,  del našega vsakdana. "Zato vse, kar danes delamo, moramo delati kakovostno, dovolj hitro a vendar ne prehitro. Morda še stavek za konec: Nismo tako bogati, da bi gradili poceni in slabo."  

nataša-pirc-musar, dolnja-bistrica
Lendavainfo.com
PIrc Musar na Dolnji Bistrici

predsednica dolnja-bistrica nasip