Poleg razstave prekmurskih gibanic proizvajalcev iz celotne Slovenije in prekmurskih šunk domačih proizvajalcev je potekala še pokušnja teh dobrot, obiskovalci so lahko svoje brbončice razvajali še ob drugih dobrotah tradicionalne prekmurske kulinarike in prekmurskih vin, hkrati pa se pomerili v nagradni igri v ugotavljanju teže prekmurske šunke.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KAVČ #15) Nika Kovač: "Redko sem očarana, doma so me učili, da moram biti kritična – še posebej do politikov"
Sociologinja, antropologinja in vodja Inštituta 8. marec je postala sinonim za gibanja, ki spreminjajo družbo – od pravic žensk in enakopravnosti do pitne vode, medijske svobode in volilne participacije.
V sklopu festivala je potekalo tudi ocenjevanje prekmurske gibanice in prekmurske šunke. Petčlanska strokovna komisija je ocenjevala šest senzoričnih lastnosti gibanice, letos so tako podelili 9 zlatih priznanj, 11 srebrnih in 6 bronastih.
Zlata priznanja za tradicionalno prekmursko sladico so prejeli Terme 3000 Moravske Toplice, Mlinopek, Pekarna Omar, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Ferencovi - turistična kmetija z nastanitvijo, Šunkarna in Gourmet Kodila, Güjžina - Slovenska kulinarika na vegetarijansko veganski način, Eko socialna kmetija Korenika ter Posestvo Passero.