vestnik

Prekmurski praznik bodo zaznamovali tudi v Ljubljani

Vestnik.si, 12. 8. 2023
Vanesa Jaušovec
Letos bo regijska slovesnost na Hotizi.
Aktualno

Prihodnji četrtek, 17. avgusta, bomo slavili praznik priključitve Prekmurja k matičnemu narodu. Katere slovesnosti bodo potekale?

Regijska slovesnost ob prekmurskem prazniku bo letos v Občini Lendava, natančneje na prireditvenem prostoru Nogača na Hotizi. Začela se bo 17. avgusta ob 18. uri, slavnostni govorec pa bo minister za obrambo Marjan Šarec. 

Uro pred tem, ob 17. uri, bo pred občinsko zgradbo v Črenšovcih krajši kulturni program in položitev venca k spomeniku Jožefu Kleklu starejšemu. Letos bodo to storili zaposleni v uradu predsednice države Nataše Pirc Musar. 

proslava, položitev-venca, črenšovci, praznik, dan-združitve-prekmurskih-slovencev
Vanesa Jaušovec
Slovesnosti ob dnevu združitve prekmurskih Slovencev v Črenšovcih.

Slovesnost bo v Ljubljani na predvečer praznika, ob 20.30 na Prekmurskem trgu, pripravil tudi Klub Prekmurcev v Ljubljani. Slavnostni govorec bo minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek, v kulturnem programu pa bodo nastopili KUD Beltinci, Ethnotrip in učenci glasbene šole Lendava. Iz kluba so še sporočili, da bo na Prekmurskem trgu živahno že od 17. ure, ko se bodo na stojnicah predstavljali različni ponudniki in akterji. 

klub-prekmurcev-v-ljubljani, proslava, prekmurski-trg
Klub Prekmurcev v Ljubljani/Martin Konič
Slovesnost bo v Ljubljani na predvečer praznika, ob 20.30 na Prekmurskem trgu, pripravil tudi Klub Prekmurcev v Ljubljani.

V prihodnjih dneh bodo občinske slovesnosti v čast prazniku potekale tudi po nekaterih drugih pomurskih občinah. 

dan-združitve-prekmurja-k-matični-domovini slovesnosti