vestnik

Prekmurski zdravnik imenovan za izjemno osebnost leta 2021

Vestnik.si, 17. 12. 2021
Sašo Radej/M24.si
Dr. Samo Zver je četrti od leve proti desni v prvi vrsti.
Aktualno

Revija Naša žena/Ženska je tudi letos izvedla akcijo Ljudje odprtih rok. Z njo izpostavijo ljudi, ki so v ožji ali širši družbi pustili neizbrisno sled s svojim humanitarnim delom in skrbjo za okolje in naravo. Zahvalijo se ljudem, ki na različne načine pomagajo drugim do lepšega življenja, ljudem, ki so v sebi zaznali čut, da so rojeni s poslanstvom pomagati in skrbeti za druge in to tudi prizadevno počnejo. Lani je bila za dobrega človeka izbrana Prekmurka Irena Šrajner, letos za izjemno osebnost prekmurski rojak Samo Zver.

Na razpis je revija letos prejela 15 predlogov, izbranih pa je bilo 12. Ta teden je v ljubljanski Narodni galeriji potekala zaključna prireditev, na kateri so bile podeljene zahvalne listine, prvim štirim pa še srebrne priponke ptice v letu, ki so posnetek priponke iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, in je zaščitni znak akcije Ljudje odprtih rok. 

Ker lani zaradi epidemioloških razmer prireditve ni bilo, so ob letošnji priložnosti na oder pozvali tudi lanske prejemnike. Kot smo že poročali, je bila takrat za dobrega človeka leta 2020 izbrana Irena Šrajner iz Nemčavec. 

Več o njenem humanitarnem delu si lahko preberete TU

samo-zver, izjemna-osebnost
Sašo Radej/M24.si
Irena Šrajner (v črno-beli črtasti srajci) je bila lani izbrana za dobrega človeka.

Letos so posebno komisijo sestavljali Biserka Marolt Meden, Jure Sešek, Zmaga Grah, Nada Pavšer, Aleksandra Blaznik Klinar, Neva Železnik, Marta Krpič, ki so glasovali in izbrali dobrotnika, darovalca in izjemni osebnosti. Bralci pa so z glasovi izbrali dobrega človeka. 

Kdo so letošnji nagrajenci? 

Dobrotniki so Udarnik MC in prostovoljci Mladinskega centra Velenje. Darovalci so Denis Avdić in ekipa Denis Avdić Show, radio 1. Izjemni osebnosti pa sta postala Kristina Modic iz Grosuplja in dr. Samo Zver iz Ljubljane. 

Samo Zver je prekmurski rojak in je predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo v UKC Ljubljana. Kristina Modic pa je izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo. Letošnjo pomlad sta s svojima ekipama vodila akcijo za nakup aparata CAR-T, ki omogoča napredno zdravljenje in rešuje življenja najtežjim bolnikom z rakom. Spomnimo, da je Zver letos prejel tudi nagrado Državljan Evrope

Naziv dobri človek leta 2021 je šel v roke Nastji Mulej in Blanki Tacer iz Ljubljane. 

ljudje-odprtih-rok samo-zver izjemna-osebnost