vestnik

Prekmursko podjetje prejemnik nagrade za najboljši kanu na svetu

Vestnik.si, 12. 10. 2023
ROTO Slovenija
Prejeli so nagrado za najboljši kanu.
Aktualno

Podjetje Roto je na Paddle Sport Showu v Strasbourgu za kanu ROTO Canadier prejel nagrado World Kayak Industry Award.

Petčlanska komisija, ki so jo sestavljali najpomembnejši strokovnjaki iz vseh celin, je na prireditvi, ki velja za največji dogodek za področje vodnih športnih, izbrala najboljše izdelke leta med 150 svetovnimi proizvajalci kajakov, kanujev, supov, čolnov, desk, športnih oblačil in druge opreme za vodne športe. 

Reciklirani Roto Canadier sodi med kajake in kanuje, ki jih ROTO proizvaja v tovarni v Puconci, tržijo pa se pod blagovno znamko PeCycled. Ambasador te linije je svetovni prvak v slalomu na divjih vodah s kanujem Benjamin Savšek. Ta je vesel, da Slovenci niso le svetovni prvaki v tekmovanju s kanuji, ampak tudi v razvoju in proizvodnji kanujev. "Ponosem sem, da lahko promoviram kanuje iz reciklirane plastike in tako prispevam k varovanju našega planeta," je še dodal. 

Benjamin Savšek
ROTO Slovenija
Ambasador linije kajakov in kanujev PeCycled, kamor sodi tudi ROTO Canadier, je novi svetovni prvak v slalomu na divjih vodah s kanujem Benjamin Savšek.

Roto z omenjenim izdelkom še naprej osvaja svetovni trg kajakov, potem ko je spomladi prevzel svetovno znano znamko kajakov Delsyk. Kanu je izdelan iz reciklirane plastične embalaže. ROTO je sicer že prvi na svetu izdelal kajake in kanuje iz 100% reciklirane sekundarne surovine. "Kanuji iz recikliranega materiala se odlično prodajajo in imajo enake lastnosti kot tisti, ki so izdelani iz originalnega materiala," pravi direktorica in solastnica podjetja ROTO Slovenija Nuša Pavlinjek Slavinec. Dodaja, da kupci tako nimajo stroškov odvoza blaga na smetišče ali celo odlaganja plastičnih izdelkov v naravi. "Ker imamo v Rotu največ znanja, najboljšo laboratorijsko in strojno opremo za recikliranje, nas konkurenca že poskuša posnemati," še dodaja. 

Canadier 2
ROTO Slovenija
Canadier 2

Prekmursko podjetje je edino na svetu, ki vse poškodovane in odslužene kajake in kanuje že brezplačno pobira s trga, jih reciklira in izdela nove izdelke.

Roto nagrada najboljši-kajak kanu