vestnik

Prepih v moravskotopliškem vrtcu: Dolgoletna ravnateljica se poslavlja

Rok Šavel, 5. 3. 2024
Rok Šavel
Biserka Ocvirk je po pozitivnem mnenju moravskotopliškega občinskega sveta dobila tudi glavno zeleno luč za ravnateljsko funkcijo - od sveta zavoda.
Aktualno

Svet zavoda je odločil, da za novo ravnateljico imenuje Biserko Ocvirk.

Poročali smo, da je prišlo na zadnji seji moravskotopliškega občinskega sveta do mini drame v povezavi s tamkajšnjim vrtcem. Ne le, da so svetniki soglasno zavrnili predloga nove ekonomske cene vrtca, ki je po manj kot letu dni predvideval novo, več kot 16-odstotno podražitev, in sistemizacije, ki ju je dalo na mizo vodstvo vrtca z ravnateljico Simono Kaučič na čelu, ampak je slednja dobila tudi negativno mnenje občinskega sveta pri naskoku na nov mandat. Kljub temu, da gre zgolj za mnenje, ki pri imenovanju za ravnatelja tehnično ni ovira in ni zavezujoče narave, pa je vseeno šlo za dovolj jasno in močno sporočilo občine, da si na čelu javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vrtci občine Moravske Toplice po 16 letih želi novega človeka. Pred tem sta svoje podala še svet staršev, ki je obema kandidatkama podelil pozitivno mnenje, in vzgojiteljski zbor, kjer pa se je večina vzgojiteljev izrekla za aktualno ravnateljico. 

občina-moravske-toplice, seja-občinskega-sveta, vrtci-občine-moravske-toplice
Rok Šavel
Simona Kaučič, ki je minuli teden dobila negativno mnenje občinskega sveta pri naskoku na nov mandat, se po šestnajstih letih poslavlja od vodenja vzgojno-izobraževalnega zavoda.

Sedem proti štiri



Vse oči so tako bile usmerjene v današnjo sejo sveta zavoda, kjer občina že zaradi njegove sestave nima večine. V svetu zavoda so namreč trije predstavniki ustanovitelja, od tega sta dva predstavnika moravskotopliške občine in eden predstavnik občinske madžarske skupnosti, ki je soustanovitelj vrtca, pet predstavnikov delavcev in trije predstavniki staršev. Za večino je bilo tako potrebnih šest glasov. Toda to očitno ni bila ovira, saj je svet zavoda na tajnem glasovanju sledil mnenju občinskega sveta in s sedmimi glasovi potrdil Biserko Ocvirk za novo ravnateljico zavoda, dosedanja ravnateljica Simona Kaučič je med tem prejela štiri glasove.

Predlogu za imenovanje mora podati še mnenje minister za vzgojo za izobraževanje Darjo Felda, a to ne igra vloge, zato je moč z gotovostjo reči, da bo Biserka Ocvirk, ki se je po dolgoletnem delu v osrednji Sloveniji, kjer je bila nazadnje vzgojiteljica v vrtcu Škofljica, nedavno vrnila v rodno Pomurje, s prvim junijem nastopila petletni mandat na čelu moravskotopliškega vrtca.

vrtci-moravske-toplice vrtci-občine-moravske-toplice biserka-ocvirk simona-kaučič občina-moravske-toplice ravnatelj