vestnik

(PREŠERNOV POHOD) Po dveh covidnih letih nadaljujejo s tradicijo

R.Š., 4. 2. 2023
TIC Moravske Toplice
To sredo, na kulturni praznik, bo v Tešanovcih na sporedu 18. Prešernov pohod.
Aktualno

Društva iz Tešanovec bodo na dan slovenskega kulturnega praznika organizirala tradicionalni, 18. Prešernov pohod.

Začasno prekinjena tradicija zaradi covidnega obdobja se bo nadaljevala to sredo, 8. februarja, ko bodo društva iz Tešanovec pri Moravskih Toplicah, od malonogometnega kluba, kulturno-turističnega društva, do mladinskega društva in prostovoljnih gasilcev, organizirala 18. Prešernov pohod. Vsako leto se več kot 250 ljubiteljev hoje in druženja iz celotne države odpravi na 12 kilometrov dolgo progo, speljano okoli te tipične obcestne panonske vasice in na vinorodni Jelovškov breg nad Tešanovci.

Kot je že tradicija, bo dodana vrednost pohoda na Jelovškovem bregu kratka proslava v čast našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu. Čisto spontano jo z recitali, pesmimi in drugimi točkami vsako leto pripravijo pohodniki sami. Za okrepčilo med potjo bo poskrbljeno, sporočajo organizirajo. Ob vrnitvi na štartno mesto bo vsak udeleženec deležen toplega obroka, nekateri posamezniki in skupine pa tudi praktičnih nagrad. Po malici se bo nadaljeval kulturni program s slovensko Zdravljico za začetek, v nadaljevanju pa bo vsem zbranim že po tradiciji družbo delal ansambel Duo Nostalgija - bolj znan kot Tešanovski Mišo Kovač.

Pričetek zbiranja prijav bo od 9.00 naprej pred vaško-gasilskim domom v Tešanovcih. Štartnina, ki vključuje naglavni šal, pijačo in prigrizke pred štartom in ob progi ter malico na cilju, znaša 10 evrov za odrasle in 6 evrov za šoloobvezno mladino.

prešernov-pohod tešanovci tradicija kulturni-praznik