vestnik

Pretekel bo 42 maratonov za Male viteze  

Damjana Nemeš, 2. 8. 2018
Jure Zauneker
Dolenca je sprejel murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek.
Aktualno

Ekstremni tekač Bogomir Dolenc bo 25. avgusta letos pričel športno-dobrodelni projekt, v katerem bo v 42 dneh pretekel 42 maratonov po vsej Sloveniji, s tem pa bo zbiral sredstva za ustanovo Mali vitez. Projekt je z današnjim treningom predstavljal tudi v pokrajini ob Muri.

Svoj trening v naši regiji je začel zjutraj pred Mestno občino Murska Sobota, od koder se je nato odpravil skozi Moravske Toplice do Dobrovnika in še naprej do današnjega končnega cilja, do Lendave. Še pred odhodom ga je v Murski Soboti sprejel tudi župan Aleksander Jevšek ter mu izrazil podporo in čestitke za to odločitev.



Projekt 42 maratonov v 42 dneh, ki bo potekal med 25. avgustom in 5. oktobrom, je namreč poleg soboške občine podprlo še 54 slovenskih občin, njihovih javnih zavodov ter športnih zvez. Dolenc bo tako v 42 krajih po Sloveniji na pripravljenih tekaških progah krožnih oblik odtekel 42 maratonov, na teh progah pa se mu v teku ali hoji lahko pridružijo tudi vsi ostali, ki jih tovrstni podvigi zanimajo, seveda vsak po svojih zmožnostih in sposobnostih. Dnevni tekaški dogodek v Murski Soboti, ki ga skupaj z Dolencem pripravlja Športna zveza Murska Sobota, bo tako potekal 9. septembra v mestnem parku, proga pa bo speljana na ciljni prostor triatlon tekme v središču mesta.

3d1cf0787fa4ca2cca8d2972f6f66dbc
Jure Zauneker
V 42 dneh bo pretekel 42 maratonov.


Kot je povedal Dolenc, se mu je ideja o tovrstnem dogodku porodila že pred dvema letoma, v tem času pa je iskal organizacijo, za katero bi zbiral denar. »Ker s svojimi ekstremnimi podvigi, ki jih je bilo v preteklih letih že kar nekaj, vseskozi pomagam ranljivim ciljnim skupinam, sem se odločil za ustanovo Mali vitez, ki skrbi za rehabilitacijo otrok po operativnih posegih, prestanih zaradi raka,« je še povedal. Pri tekaškem podvigu, ki je največji tovrstni dobrodelni projekt v Sloveniji doslej, ga bodo tako po različnih krajih spremljali tudi člani omenjene ustanove. Pred začetkom današnjega treninga in pri sprejemu pri županu se mu je pridružila tudi Katja Horvat, predstavnica pomurske sekcije Mali vitez, ki je povedala: »Nam osebno tovrstni dogodki pomenijo veliko podporo, saj nam predstavljajo vir dohodkov, s katerimi si lahko tudi več privoščimo, hkrati pa gre tudi za druženje Malih vitezov.«

226544b04c134bc2e5728f218bb9f81e
Jure Zauneker
Katja Horvat in ekstremni tekač Dolenc.


Današnji trening je torej služil kot predstavitev projekta, s katerim želi Dolenec sporočiti predvsem, da se lahko vsak začne ukvarjati z rekreacijo, ker na ta način pomaga samemu sebi, v tem projektu pa s prostovoljnimi startninami tudi tistim, ki so prestali težke življenjske preizkušnje.

11388e3064f894dc7a8c3140ff054ae8
Jure Zauneker
Bogomir Dolenc

Jure Zauneker
Dolenc se pripravlja na ekstremni podvig. 
Mali vitez Bogomir Dolenc 42 maratonov