vestnik

Preučevanje prihodnosti Bitcoina: ovrednotenje kode razpolovitve

CNBC, 24. 8. 2023
Arhiv naročnika
Bitcoin.
Aktualno

Prihajajoča prepolovitev Bitcoina (BTC) naj bi se izvedla aprila 2024 in lahko temeljito vpliva na ceno te kriptovalute. Ta članek naj bi vam pomagal raziskati vse bistvene informacije o prihajajočem dogodku razpolovitve Bitcoinov, vključno z razlogi o tem in priložnostmi za trgovanje z njim. Odklenite znanje, ki je potrebno za obveščanje in sprejemanje odločitev ob tem ključnem dogodku.

Kaj je razpolovitev Bitcoina?

V svetu kriptovalut je prepolovitev Bitcoina pomemben dogodek, ki se zgodi, ko se nagrada za rudarje, ki potrdijo transakcije in ustvarijo nove bloke, prepolovi. To pomeni, da rudarji so nagrajeni v vrednosti 50 % manj Bitcoinov. Dogodki razpolovitve se običajno zgodijo enkrat na štiri leta ali po kreaciji okoli 210.000 blokov, vrhunec pa se doseže, ko je dostopana največja omejitev 21 milijonov Bitcoinov.

Prepolovitve Bitcoinov so zelo velikega smisla za trgovce, ker neposredno vplivajo na ponudbo novih Bitcoinov, ki vstopajo na trg. Ker se ustvari manj novih kovancev, postane skupna ponudba omejena. Če povpraševanje po Bitcoinih ostane veliko, lahko to zmanjšanje ponudbe povzroči zvišanje cen. Razumevanje dinamike razpolovitev Bitcoinov je ključnega pomena za trgovce, ki želijo krmariti po trgu in izkoristiti potencialne priložnosti, ki se lahko pojavijo.



Priprave na razpolovitev Bitcoina

Eden najprimernejših načinov za trgovanje z Bitcoini v tem obdobju je uporaba izvedenih instrumentov, kot so pogodbe na razliko (CFD). Ta pristop ponuja številne prednosti, vključno z:

- Prilagodljivostjo trgovalnih pozicij: Platforme, za katero bi se lahko ponudila svetovno cenjena blagovna znamka XFortunes, vam prinašajo opcijo dolgih in kratkih pozicij na Bitcoinu. To pomeni, da lahko profitirate tako od povečanja vrednosti Bitcoina kot od padca njegove cene.



- Izkoriščenjem finančnega vzvoda: z uporabo finančnega vzvoda lahko odprete pozicije z manjšo maržo ali depozitom, kar vam prinaša in posreduje dostop do večje tržne izpostavljenosti. Učinkovita dokumentacija tveganja postane ključnega pomena zaradi sposobnosti finančnega vzvoda, da poveča potencialne dobičke in izgube.

Druga možnost je, da se odločite za nakup Bitcoinov neposredno prek borze. Kljub temu ta pristop zahteva kreacijo tega menjalnega računa in odgovorno shranjevanje žetonov kriptovalut v varni denarnici. Omeniti velja, da bi za vse dobičke, ustvarjene s to metodo, veljali redni davčni predpisi. Zato bi na tem mestu ponudili, da se premislite in usmerite za trgovanje s CFD pri znanih in zaupanja vrednih posrednikih, kot je XFortunes, še posebej, če ste v stanju novega na področju kriptovalut.

Vpliv na ceno

Splošno prepričanje je, da lahko cena Bitcoina v tednih pred prepolovitvijo in po njej doživi trend naraščanja. To pričakovanje je posledica pričakovanja povečane pozornosti do Bitcoina in zmanjšanja ponudbe novo ustvarjenih kovancev, ki vstopajo na trg.

Vendar pa bo na obseg dviga cen vplivalo povpraševanje po Bitcoinu v obdobju razpolovitve. Ni sploh nujno, da se bo povpraševanje povečalo ali celo ostalo stabilno glede na zgodovino pretekle nestanovitnosti Bitcoina. Zato namenite pozornost na dinamično naravo trga in bodite previdni pri konkretnih napovedih, čeprav obstaja možnost za skok cen.

Povzetek

Koncept razpolovitve je sestavni vidik Bitcoinovega omrežja, ki prispeva k njegovi zaznani edinstvenosti kot hranilnika vrednosti. Kljub temu pa prepolovitev vpliva tudi na ceno Bitcoina, kar bi trgovci morali upoštevati. Razmerje med razpolovitvijo in nihanjem cen je pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri ocenjevanju potencialne vrednosti Bitcoina kot naložbe.

Vir: https://www.cnbc.com/2023/04/12/Bitcoin-halving-is-one-year-away-that-could-suggest-another-bull-run.html

Vir: https://coinpedia.org/news/Bitcoin-halving-projected-to-benefit-microstrategy-as-price-target-soars/ -

bitcoin razpolovitev