vestnik

Preverite, kaj prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 27. 7. 2023
vestnik.si
Z Vestnikom je izšla še priloga Pen.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

V naslovni temi polemiziramo napovedan neprihod predsednice Nataše Pirc Musar na regijsko slovesnost ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Kot kaže bo prekinjena tudi tradicija položitve venca v Črenšovcih, ki jo je začel njen predhodnik Borut Pahor. V predsedničinem uradu pravijo, da vabilo niso prejeli, v občini Črenšovci odgovarjajo, da so ga poslali že marca. 



Preverili smo, kakšno je stanje na trgu dela, vse bolj namreč postaja neizogibno zaposlovanje tujcev. V prvi polovici leta je Zavod za zaposlovanje pomurskim delodajalcem izdal 136 delovnih dovoljenj in 145 soglasij za delo. Prebrali boste lahko, iz katerih držav prihaja največ tujih delavcev in kakšna dela opravljajo. 


Objavljamo intervju z direktorjem Pomurskega muzeja Murska Sobota Brankom Kermanom, ki pravi, da muzeji niso zaprašene institucije, pišemo o tem, da Mestna občina Murska Sobota išče novega upravljavca letnega kopališča, ter da obstaja interes za nakup prostorov nekdanje Pomurke. 


Z Vestnikom je izšla še priloga Pen. V enem od prispevkov smo z meteorologi obdelali to poletje zelo aktualno temo, torej vreme, predstavljamo Poljakinjo, ki je napisala knjigo o Sloveniji, pa Majdo Baligač, ki izvaja psihoterapije za različne generacije, obiskali pa smo tudi 73-letnega nogometnega zanesenjaka Karla Horvata

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Vestnik časopis teme