vestnik

Preverite, kaj prinaša prenovljen portal zVEM

Vestnik.si, 25. 2. 2023
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Portal zVEM je doživel vsebinsko in oblikovno prenovo. Ta omogoča, da lahko pacienti pregledujejo svoje dokumente, recepte, naročila in bolniške liste v načinu časovnega traku.

Glavna novost je možnost pregledovanja bolniških listov iz zbirk Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije tudi na portalu zVEM, kar je rezultat uspešnega sodelovanja med Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ZZZS s ciljem 'vsi podatki pacienta na enem mestu'. Ministrstvo za zdravje napoveduje, da bo v prihodnjih dneh vnesena še Osebna kartica zdravil za paciente, ki so jo/bodo prejeli ob odpustu iz bolnišnice ali jo bodo ob zamenjavi zdravila osvežili v lekarni. V prihodnjih mesecih se bo nabor funkcionalnosti na novem portalu in mobilni aplikaciji dopolnjeval, pacienti pa bodo imeli tudi možnost obveščanja uporabnikov mobilne aplikacije o novem izvidu, receptu, napotnici, terminu naročila in bolniškem listu z obvestili na pametnih telefonih. 

zvem, prenova
Posnetek zaslona
Portal zVEM je prenovljen.


Z možnostjo pregleda bolniških listov je dopolnjena še aplikacija, ki pa je za osvežitev zaenkrat na voljo le enemu odstotku uporabnikov. Delež bo naraščal v prihodnjih dneh. 

zvem prenovljen-portal