vestnik

Glasbeni vikend v Murski Soboti: Od hip hopa do rocka z Emkejem in Koala Voice

Vestnik.si, 15. 8. 2024
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Murska Sobota bo ta konec tedna zaživela v glasbenih ritmih in mladostni energiji, obeta se pester nabor dogodkov za vse okuse.

Petkov večer, 16. avgust, bo obeležen z dvema odmevnima dogodkoma. Na Trgu kulture bo ob 20. uri v sklopu Soboškega poletja 2024 nastopil legendarni Slavko Ivančić, ki bo obeležil svojih 70 let življenja in 50 let uspešne glasbene kariere. Zasedba, ki ga bo spremljala, vključuje izkušene glasbenike, kot so Matjaž Švagelj na kitari, Alex Mladenov na bas kitari in Pavel Čebašek na bobnih. Na koncertu bodo zazvenele zimzelene uspešnice, kot so "Dober dan", "Portorož 1905" in "Ne bom pozabil na stare čase", ki so se zasidrale v srca številnih generacij.

Hip-hop večer na Slovenski ulici

Hkrati pa se bo v središču Murske Sobote na Slovenski ulici ob istem času odvijal hip-hop večer pod okriljem Kluba prekmurskih študentov. V okviru njihovega projekta KPŠ poletje in ob 90. obletnici kluba bodo nastopili nekateri najbolj udarni izvajalci na slovenski sceni – Mrigo, Ghet, Emkej in Drill. Za zabavo do jutranjih ur pa bo po glavnih koncertih poskrbel DJ SunnySun. 

Festival Nindri Indri na Grajskem dvorišču

Pestro dogajanje pa se bo odvijalo tudi na Grajskem dvorišču, kjer bo potekal festival Nindri Indri, ki bo ponujal raznolike ritme z elektronskimi in hiphop nastopi. Češki umetnik HRTL bo začel z energičnim elektro setom, sledila bo haloška Muzikačaka z avant-pop zvoki iz loopra, hiphop dvojec Fraw Blanka in Marka San pa bo navdušil z edinstvenimi nastopi. Posebno zanimiv bo nastop pionirja slovenskega hip-hopa Ezy-G-ja z YNGFireflyjem, ki je zaradi svoje redkosti še posebej pričakovan. Večer bo zaključil DJ Kleemar z energičnim setom.

V soboto še več glasbenih užitkov

Sobota prinaša nadaljevanje festivala KPŠ poletje na Slovenski ulici, kjer se bodo predstavile skupine Koala Voice, Kokosy in Ka te trga. Dogajanje v mestu se bo še okrepilo z drugim večerom festivala Nindri Indri na grajskem dvorišču, kjer se bodo obiskovalci lahko najprej prepustili kitarskim ritmom blues-rockerjev Auto, nato pa bodo oder zavzeli avantgardni noise rockerji Nyos s Finske.

Eksperimentalni art-rockerji Plesni bodo ogreli občinstvo, sledili pa jim bodo post-grungerji Dunraven in pank zasedba Pinkepanke. Večer bo zaključila DJ Nikotina s plesnimi ritmi obarvanimi s kitarami. 

Vstop na vse dogodke je prost, zato izkoristite priložnost in doživite edinstveno vzdušje v mestnem jedru.

dogajanje murska-sobota konec-tedna dogodki