vestnik

Preverite, katere teme prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 13. 4. 2023
vestnik.si
Izšla je nova številka pomurskega Vestnika in ponujamo vam kratek vpogled v njegovo vsebino.
Aktualno

Izšla je nova številka pomurskega Vestnika in ponujamo vam kratek vpogled v njegovo vsebino.

Poklicne bolezni se bodo ugotavljale drugače. V Pomurju je bilo konec lanskega leta zgolj deset oseb invalidsko upokojenih zaradi poklicne bolezni, v celotni Sloveniji 143. Strokovnjaki priznavajo, da je primerov nekajkrat več, kot je uradno priznano. 

Objavljamo zgodbo dveletnega Oskarja iz Prlekije, ki ima redko bolezen, zaradi katere ne vidi. Njegova mama okolico ozavešča o sinovi bolezni in o tem, kaj slepota prinese s sabo, cela družina pa upa, da bo malček s pomočjo genskih terapij ozdravel. 



Pozeba ni prizadela niti sadjarjem v Pomurju. Škoda je večja pri koščičarjih, bolj pa je drevje pomrznilo na Goričkem in v Prlekiji. 

Gradnja šolske telovadnice pri podružnični osnovni šoli v Gaberju že dobro leto povzroča napetosti med Pomursko madžarsko samoupravno narodno skupnostjo in vodstvom Občine Lendava. Madžarska je dala milijon evrov, objekt bi moral že stati, občina pa komaj zdaj v drugo išče izvajalca del. 

V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop. 

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. 

Vestnik nova-številka teme