vestnik

Preverite, katere zanimive vsebine prinaša nova številka Vestnika

Vestnik.si, 19. 10. 2023
Vestnik.si
Nova številka Vestnika.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

V naslovni temi pišemo o tem, da so poplave preplavile posledice julijskega neurja. Turniški župan Borut Horvat meni, da je država pozabila na uničujoča neurja, ker se je odločila za neenako obravnavo. Prizadeta območja zaradi poplav so namreč lahko uveljavljala intervencijske stroške za čas meseca in pol, prizadete v neurjih pa le za dva dneva. Prav tako pomoč države ni zadoščala za popravila poškodb na vseh javnih objektih. 

Spremljamo dogajanje okoli Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan. Razreševanje Roberta Celca je dobilo nepričakovan pospešek, zaradi goljufije pa je ogrožen celo obstoj javnega zavoda. 



Prebrali boste lahko, da se bo z novembrom zvišala cena daljinskega ogrevanja v Lendavi, pa o največji naložbi podjetja Virs, ki je vredna 1,6 milijona evrov in je namenjena razširitvi proizvodnih zmogljivosti. 

Bili smo tudi na svečani akademiji ob 60-letnici ljutomerske gimnazije, na odprtju dela prenovljene stalne razstave v Pomurskem muzeju Murska Sobota, predstavljamo pa tudi Pomurko, ki iz recikliranega papirja izdeluje unikatna svetila. 

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop. 

Vestnik nova-številka vsebina