vestnik

Pri bolnišnici bo krožišče

Majda Horvat, 5. 6. 2018
Nataša Juhnov
Cesta od Murske Sobote do Rakičana na seznamu najnevarnejših mest.
Aktualno

Direkcija za infrastrukturo je objavila razpis za obnove ceste med Rakičanom in Mursko Soboto. Krožišče za zavijanje proti bolnišnici, pri zdravstveni šoli samo izvoz v smeri Rakičana. 

Gradnja krožišča na vzhodni vpadnici v Mursko Soboto pri bencinski črpalki na Panonski cesti, ki je ob prometnih konicah zaradi zapor v preteklosti povzročala veliko slabe volje pri voznikih, zdaj gre, sodeč po narisanih talnih označbah, proti koncu.

4bfce403bd875d1e28dc90836fa4375d
Nataša Juhnov
Zastoji pred Mursko Soboto res preteklost?


Toda za državno cesto proti Rakičanu se že pripravlja nova obnova, kar bo spet povzročilo ovire v prometu. Direkcija namreč do 21. junija zbira prijave za oddajo obnovitvenih del za odsek od odcepa do murskosoboške bolnišnice in do vstopa proti Domu starejših Rakičan ter srednje zdravstvene šole.

bad3603f1fbb8c83109c9db4fdf71de1
Nataša Juhnov
Za zavijanje proti bolnišnici in izhod bo zgrajeno krožišče.

Za ta dostop se celopredvideva drugačen prometni režim


Na odseku državne ceste, kjer je zdaj odcep proti bolnišnici, bo zgrajeno štirikrako krožišče, južno proti bolnišnici in severno na obstoječo poljsko pot, na naslednjem križišču, kjer se zdaj vstopa in izstopa do srednje zdravstvene šole in doma starejših, pa bo samo izvoz za smer desno, medtem ko uzvoz ni več predviden.

8b512d5d474bcb48d0d66c10ad40766a
Nataša Juhnov
Bo krožišče sprostilo promet pri bolnišnici?

V sklopu obnove bo zgrajeno tudi avtobusno postajališče. Glede na zdajšnjo slabo stanje vozišča se za ta odsek predvideva celotna novogradnja. Direkcija je po analizi nevarnih območij ta odsek državne ceste uvrstila na seznam nevarnih mest z visoko stopnjo prometnih nesreč že leta 2015.

Obnova ceste rakičan bolnišnica