vestnik

Pri nadziranju državne meje bo pomagal tudi policist iz lendavske policijske postaje

Vestnik, 8. 9. 2021
Policija.si
Policisti bodo en mesec delovali v Severni Makedoniji.
Aktualno

V Severno Makedonijo se je odpravila 59. skupina policistov, ki bo tamkajšnjim možem postavila pomagala pri nadziranju državne meje. Med njimi je tudi pomurski policist.

Med 8. septembrom in 8. oktobrom bodo v Severni Makedoniji naloge opravljali Davor Jovanovič iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi, Naško Gačevski iz Policijske postaje Lendava, Matjaž Tomažič iz Policijske postaje Slovenj Gradec, Stanislav Tekavčič iz Policijske postaje Novo mesto, Sanja Smiljanić iz Policijske postaje Postojna ter Gregor Plajnšek iz Policijske postaje Nova Gorica. 

Pred napotitvijo so policiste sprejeli pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica, Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi in Roman Čeh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije. Robi Feher iz Postaje mejne policije Petišovci je predstavil delovne izkušnje skupine, ki se je v Severni Makedoniji mudila pretekle tedne. 

severna-makedonija, policija
Policija.si
Policisti bodo en mesec delovali v Severni Makedoniji.

Policisti bodo en mesec delovali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in zunaj območja istoimenskega mejnega prehoda. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. 

policija severna-makedonija pomoč policijska-postaja-lendava