vestnik

Pri prihodu na Islandijo tudi za cepljene obvezen negativen test

STA, 19. 7. 2021
Pixabay
Pri prihodu na Islandijo bodo morali v prihodnje negativen PCR ali hitri test na novi koronavirus predložiti tudi cepljeni turisti in tisti, ki so bolezen preboleli.
Aktualno

Pri prihodu na Islandijo bodo morali v prihodnje negativen PCR ali hitri test na novi koronavirus predložiti tudi cepljeni turisti in tisti, ki so bolezen preboleli, je danes sporočila tamkajšnja vlada. Ukrep bo stopil v veljavo v začetku naslednjega tedna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za zaostritev vstopnih pogojev so se odločili zaradi porasta okužb v državi, ki je v primerjavi z drugimi dobro prestala krizo. Tisti, ki niso cepljeni, morajo še vedno preložiti največ 72 ur star negativen PCR test, ob prihodu pa morajo opraviti še dva testa, med katerima je petdnevna karantena.

Tudi drugod na severu Evrope zaostrujejo omejitvene ukrepe. Tako lahko po novem prebivalci Grenlandije uporabljajo javni prevoz, če so bili najmanj enkrat cepljeni. Ukrep bo veljal do najmanj konca julija, izjema velja za vožnje s taksijem. Trenutno imajo na otoku 29 aktivnih primerov, kar je največ doslej.

islandija koronavirus