vestnik

Pri sanaciji bo sodelovala država

M. H., 13. 9. 2021
Majda Horvat
Onesnažen potok Črnec bodo sanirali v sklopu vzdrževalnih del na osnovi načrta poplavne varnosti, ki ga že pripravlja Občina Črenšovci. Foto Majda Horvat
Aktualno

Država bo sodelovala pri okoljski sanaciji potoka Črnec v sklopu vzdrževalnih del na vodotoku. S tem namenom je potekal sestanek s predstavniki direkcije za vode (DRSV) v Celju, ki ga je sklical direktor direkcije Roman Kramer.

Udeležila sta se ga Anton Kustec z murskosoboškega urada za upravljanje voda in županja Občine Črenšovci Vera Markoja. Do sestanka je po naših informacijah prišlo po priporočilu okoljskega ministra Andreja Vizjaka, ki ga je županja prosila za pomoč zaradi okoljske nesreče onesnaženja potoka Črnec, ko je kljub upoštevanju strokovnih smernic iz okoljskega dovoljenja pri sanaciji čistilne naprave v Trnju v potok stekel mulj.


»Občina Črenšovci pripravlja poplavno študijo za potrebe sprememb občinskega prostorskega načrta Črenšovci. Študija bo opredelila potrebe po izvedbi vzdrževalnih del na potoku Črncu in na Suhem jarku, ki bodo zmanjšali poplavno ogroženost na območju teh vodotokov,« so o vsebini pogovora sporočili iz DRSV. To potrjujejo tudi na občini in dodajajo, da bo predstavitev poplavne študije že v septembru.

Jožef Horvat
Nataša Juhnov
Jožef Horvat.

Poslanec Jožef Horvat pa na družbenih omrežjih razkriva, da bo država sodelovala pri projektu vzdrževalnih del na potoku in s tem tudi pri njegovi sanaciji v okviru instrumenta za okrevanje NextGenerationEU in načrta za okrevanje in odpornost (NOO) ter da bodo za to zagotovljena evropska sredstva. »Vlada Republike Slovenije bo zagotovila sredstva za sanacijo Črnca iz NOO,« poudarja Horvat.

črnec jožef-horvat sanacija