vestnik

Pri srednji šoli le parkirišča

Majda Horvat, 23. 7. 2019
Sašo Bizjak
Dvojezična srednja šola Lendava. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Občina Lendava je objavila razpis za ureditev parkirišča in infrastrukture pred dvojezično srednjo šolo, ta projekt pa je napovedala že v začetku lanskega leta ob predstavitvi projektov nogometne akademije in ureditve dveh manjših nogometnih igrišč pri srednji šoli.

Zdaj je tam urejeno le eno igrišče. Razpisna dokumentacija razkriva, da se bo urejal manjši obseg tega prostora v primerjavi s prvotnimi načrti. Ureditev zajema deset parkirišč za avtobuse, osem za invalide in 91 parkirišč za osebna vozila, odvajanje padavinske vode, dovoz, javno razsvetljavo, tlakovanje in zasaditev območja, izvzeta pa sta urejanje igrišč za tenis in odbojko ter postavitev naprav za fitnes ter gostinskega lokala.
»Občina Lendava se je za manjši obseg ureditve odločila glede na razpoložljiva sredstva v proračunu za letošnje leto in na podlagi dogovora z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Dvojezično srednjo šolo Lendava,« je odstop od napovedanega pojasnila občinska uprava.
Razpis za preostalo načrtovano infrastrukturo bo občina objavila, ko bo lahko zagotovila lastna sredstva in našla sofinancerja.
parkirišče občina lendava