vestnik

Pri Svetem Juriju ob Ščavnici podelili županova priznanja

Vestnik.si, 27. 12. 2023
Bojan Rajk/FB
Podelitev priznanj župana.
Aktualno

Prejela so jih društva in posamezniki.

Pri Svetem Juriju ob Ščavnici so v petek podelili priznanja župana Občine Sveti Jurij ob Ščavnici za izjemne dosežke posameznikov in društev, ki delujejo v tamkajšnji lokalni skupnosti. Med mlajšimi prejemniki županovih priznanj so šestošolec Bastijan Fekonja, ki je lansko šolsko leto na državnem tekmovanju v konstruktorstvu in tehnologijah obdelav postal državni prvak v svoji kategoriji, gimnastičarja Arya Hojs Rakić, ki dosega vidne rezultate in je bila imenovana v reprezentanco Gimnastične zveze Slovenije za leto 2024, ter Vasja Hojs Rakić, letošnji državni prvak na parterju in član ekipe državne reprezentance Slovenije, ki je na Šalamunovem memorialu v Mariboru 2023 osvojila 1. mesto v svoji kategoriji. Priznanje sta prejeli še Lara Rozmarič, ki je lansko šolsko leto dosegla tretje najvišje število točk na državni ravni Cankarjevega tekmovanja, ter četrtošolka Sofija Voršič, ki posega po najvišjih priznanjih na matematičnih tekmovanjih in je v lanskem šolskem letu osvojila zlato državno priznanje iz matematičnega tekmovanja Matemček.

občina-sveti-jurij-ob-ščavnici, priznanja-župana
Bojan Rajk/FB
Podelitev priznanj župana.

Priznanje župana je prejela tudi Alja Halec za vzpostavitev mreže prvih posredovalcev v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici, Dragica Himelrajh pa je dobila priznanje župana za osvojen državni naslov v spretnostni vožnji s traktorjem in enoosno prikolico, obenem je ponovila lanski uspeh in v letu 2023 drugič postala državna prvakinja v spretnostni vožnji s traktorjem in prikolico v kategoriji do 50 let. Priznanje so podelili tudi Mariji Rožman za pridobitev naziva Kmetica leta 2023, za katerega jo je predlagalo domače Društvo podeželskih žena Sveti Jurij ob Ščavnici. Za zmago in osvojitev naslova državnega mladinskega pokalnega prvaka Slovenije v kategoriji U19 v footgolfu je priznanje prejel Matic Podgoršek, ki trenira v klubu Footgolf Pomurje, prav tako je član tega kluba Sandi Podgoršek, ki je prav tako osvojil naslov državnega prvaka, ekipno pa je Footgolf Pomurje osvojil 1. mesto v državni ligi in 3. mesto v Matcplayu. Med posamezniki sta priznanje prejela še Karl Vrbnjak za osvojeno 1. mesto v Štajersko-Koroškem pokalu v kategoriji nad 75 let, ki je od sedmih tekaških tekem slavil kar na šestih, in Ivan Žunič, ki je priznanje župana prejel zaradi njegovega izrednega humanitarnega dejanja. Do danes je namreč že 122-krat daroval kri.

občina-sveti-jurij-ob-ščavnici, priznanja-župana
Bojan Rajk/FB
Podelitev priznanj župana.

Športniki, gasilci, kmetija in podjetje
Med društvi sta priznanje prejela Twirling klub Sveti Jurij ob Ščavnici oz. njegove tekmovalke za uspehe na tekmovanjih v letu 2023 ter Tamburaški orkester, ki je na 41. festivalu tamburašev in mandolinistov prejel najvišje ocene in zlato priznanje.
Gasilska zveza Sveti Jurij ob Ščavnici je prejela priznanje župana kot zahvalo za pomoč ob odpravljanju posledic naravnih nesreč v letošnjem in lanskem letu v občini in po ostalih delih Slovenije, Kulturno društvo godba na pihala Sveti Jurij ob Ščavnici pa je prejelo priznanje za osvojitev srebrne plakete na 27. tekmovanju godb Slovenije.
Ženski rokometni klub Millennium je dobil priznanje župana za več kot 20-letno uspešno delo z mladimi športniki. V zadnjem času imajo izjemno uspešno generacijo kadetinj, ki odlično igra v prvi ligi in se bori za najvišja mesta. Iz te generacije je Nika Kuri redna članica kadetske reprezentance Slovenije.

občina-sveti-jurij-ob-ščavnici, priznanja-župana
Bojan Rajk/FB
Podelitev priznanj župana.

Priznanje sta prejela tudi Kmetija Rantaša iz Bolehnečic za izreden napredek kmetije in odlične proizvodne dosežke njihovih živali v zadnjih dvajsetih letih ter Strojništvo Holc, d. o. o., ki je v zadnjih letih klasično proizvodnjo nadgradilo z novimi stroji s CNC podporo in visoko tehnološko programsko opremo.
priznanja-župana občina-sveti-jurij-ob-ščavnici