vestnik

Pričetek izgranje krožišča v Gornji Radgoni se zamika v december

Vestnik.si, 31. 10. 2021
Marina Vrbnjak
Glavno križišče v Gornji Radgoni bo preurejeno v krožišča.
Aktualno

Gradbena dela bo izvedlo podjetje iz Turjancev.

V prvi polovici leta smo že poročali, da bo glavno križišče v Gornji Radgoni preurejeno v krožišče. Gre za projekt Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, ki je septembra izbrala izvajalca del. To bo družba GMW d.o.o. iz Turjancev, s katero so pred dnevi tudi podpisali pogodbo. Vrednost del znaša slabih 770 tisoč evrov. Od tega bo direkcija prispevala 647 tisoč evrov, občina pa 122 tisočakov. 

Kot sporoča Občina Gornja Radgona, bo v sklopu izvedbe novega krožišča na novo izgrajena vsa komunalna infrastruktura, izveden bo nov dovozni priključek do stavbe Panonska 2 - iz smeri spodnje avtobusne postaje, saj se bo obstoječi priključek zaradi izgradnje krožišča ukinil. V središču krožišča bo dekorativna skulptura. V zaključni fazi pa je po informacijah občine tudi urejevanje potrebnih pogodb o odstopu zemljišč in služnostnih pogodb med direkcijo in fizičnimi ter pravnimi osebami ter občino. 

Čeprav je bilo sprva predvideno, da se bodo gradbena dela pričela ta mesec, je sedaj že znano, da se pričetek zamika v mesec december. Kot so dodali na občini, bodo takrat predvidoma končana vsa dela v sklopu celovite obnove ceste na Mladinski ulici in ulici Cesta na stadion. Po teh ulicah bo v času izgradnje krožišča urejen obvoz. 

Kot še pravijo, bodo v sklopu investicije s sredstvi iz proračuna restavrirali in postavili na novo lokacijo tudi kužno znamenje. Postavljeno bo na zelenici med cesto in parkiriščem. 

občina-gornja-radgona krožišče gradnja