vestnik

Pričetek prodaje subvencioniranih vozovnic za dijake in študente

Vestnik, 21. 8. 2019
Jure Zauneker
Danes se je pričela prodaja subvencioniranih vozovnic.
Aktualno

Železniški in avtobusni prevozniki so danes pričeli s prodajo subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za dijake in študente.

Vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice so lahko vlagatelji oddali elektronsko ali pisno na prodajnih mestih izvajalcev subvencioniranih prevozov. Podatki o upravičencu in izobraževanju se z novim šolskim ali študijskim letom 2019/2020 pridobivajo iz uradnih evidenc. 

Mesečna enotna vozovnica za deset voženj stane 20 evrov, letna za dijake 150, za študente pa 135 evrov. 

Študenti in dijaki, ki se v kraj izobraževanje vozijo od 60 do 90 kilometrov, bodo za deset voženj z enotno vozovnico odšteli 35 evrov, za letno vozovnico bodo dijaki odšteli 300 evrov, študentje pa 270 evrov. Mesečno doplačilo za ljubljanski mestni promet za deset voženj stane dodatnih deset evrov, letno doplačilo za dijake sto evrov, za študente pa 90 evrov. Doplačilo za deset voženj z mestnim prometom v Mariboru znaša pet evrov, letna vozovnica za dijake 50 evrov, za študente pa 45 evrov. 

Kot poroča STA, na Slovenskih železnicah ocenjujejo, da bo vlak kot prevoz v šolo uporabljalo okrog deset tisoč mladih. Avtobusni promet Murska Sobota subvencinorane dijaške in študentske vozovnice prodaja na avtobusnih postajah v Lendavi, Gornji Radgoni in Murski Soboti. 

vozovnice subvencija slovenske-železnice avtobusni-promet-murska-sobota