vestnik

Prihajata skupini Big Foot Mama in Koala Voice

Tomo Köleš, 17. 2. 2019
Tomo Köleš
Borut Horvat je z drugimi člani benda Odpisani poskrbel za »noro« zabavo v Mladinskem centru Gornja Radgona. 
Aktualno

Filmska druženja z legendarnimi glasbenimi izvajalci se bodo v radgonskem mladinskem centru nadaljevala še v marcu

Skoraj neverjetno je, koliko dogajanja za mlade in mlade po srcu je v zadnjem času v Gornji Radgoni v primerjavi s kraji približno enake velikosti. Središče tega dogajanja je mladinski center, kjer že od začetka tega leta poteka nadaljevanje uspešnega cikla filmskega druženja z legendarnimi glasbenimi izvajalci. Zanimivo je, da omenjene glasbene dokumentarne filme predvajajo vsak ponedeljek zvečer, kar uvršča radgonski center med redke regijske klube v Sloveniji, ki imajo redno dogajanje na ta tako imenovani mrtev dan.
Od januarja pa do tega tedna so se v Mladinskem centru Gornja Radgona že zvrstili filmi o izvajalcih Joy Division (biografija iz leta 2007), Leonardu Cohenu (I'm Your Man, 2005), Nietih (V živo v Križankah, 2009) in Jimiju Hendrixu (biografija z večino posnetkov iz leta 1973, ki jo je pri nas izdal Continental Film leta 2007). 18. februarja ob 18. uri sledi dokumentarni film Kao da je bilo nekad (Kot da je bilo nekoč) iz leta 2009 o skupini Ekatarina Velika, 25. februarja pa še biografski filmski zapis o Georgeu Harrisonu. Filmska druženja z glasbenimi izvajalci pa se ne bodo končala februarja, ampak se bodo nadaljevala še v marcu, ko bodo po vrsti na sporedu filmi o Led Zeppelin, Louju Reedu, Kurtu Cobainu in Tini Turner.


649c6c18e8d89b368a2554f646988397
Andrej Petelinšek
Skupina Koala Voice bo nastopila na prireditvi Fašenk 2019 1. marca na radgonskem sejmišču.


Pred izvedbo izmenjevalnice oblačil in knjig prejšnji četrtek in vabilom k udeležbi na likovnih delavnicah pa se je v radgonskem mladinskem centru zgodil še odlično obiskan »nor« koncert, na katerem so nastopili: domača punk zasedba The Insurgent, madžarska melodična hardcore skupina Don Gatto in kultni pomurski hardcore/punk bend Odpisani. Končalo se je kot vsesplošna veselica, pri čemer ni bilo več pomembno, kdo je na odru in kdo pod njim.
Veliko glasbeno dogajanje v Gornji Radgoni pa se obeta tudi v petek, 1. marca, ob 20. uri. Študentsko-mladinski klub Klinka takrat v veliki dvorani sejmišča prireja tradicionalno zabavno-koncertno prireditev Fašenk. Letos bodo nastopile slovenske skupine Kingston, Koala Voice in Big Foot Mama. Ob tem bodo najizvirnejše in bombastične maske lahko domov odnesle še mega nagrade, obljubljajo pri Klinki. Dobrih vibracij v Gornji Radgoni tako še lep čas ne bo zmanjkalo.

GORNJA RADGONA