vestnik

Prihodnji teden se bo začela kurilna sezona

Vestnik.si, 12. 10. 2023
Pixabay
Prihodnji teden bodo dnevne temperature 10 do 15 stopinj Celzija nižje kot ta teden.
Aktualno

Po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) se bo v nedeljo izrazita hladna fronta iznad srednje Evrope pomaknila tudi nad Slovenijo. Od severovzhoda bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, vmes nevihtami. Predvidoma bo po trenutnih napovedih padlo od 20 do 50 litrov dežja na kvadratni meter. Padavine bodo v ponedeljek prehodno ponehale, od torka do petka pa se bo njihova verjetno občasno znova povečala. "Hladno bo, jutranje temperature okoli 5, najvišje dnevne pa okoli 10 stopinj Celzija," pravijo pri ARSO. 

Prihodnji teden bodo dnevne temperature 10 do 15 stopinj Celzija nižje kot ta teden. Kdaj se bo torej začela kurilna sezona? "Za začetek kurilne sezone mora jeseni večerna temperatura ob 22. uri tri dni zapored pasti pod 12 stopinj Celzija. Predvidoma se bo v večjem delu Slovenije to zgodilo med nedeljo in torkom, tako da se bo kurilna sezona tudi 'uradno' začela 18. oktobra." Navedli so še, da se je po letu 1961 še kasneje v oktobru kurilna sezona začela le v letih 1966, 1968, 2014 in 2017. 

vreme kurilna-sezona arso