vestnik

Prijaznost in osebni stik gradita zaupanje

Vsebino omogoča Pošta Slovenija, 30. 11. 2023
Pošta Slovenije
Poštar Alojz Kerec.
Aktualno

Vsak dan smo v stiku s pošto. S pismi in paketi, ki jih ves čas prejemamo in oddajamo. Da so ob pravem času na pravem mestu, dnevno skrbi več kot 2.600 poštarjev, ki imajo zanimiv in razgiban delovnik.

Kar 89 % strank v Sloveniji svojega poštarja pozna, zato ne preseneča podatek, da je po raziskavi podjetja Valicon poklic poštarja tretji najbolj zaupanja vreden poklic v Sloveniji, takoj za gasilci in reševalci.   

Spoznajte Alojza iz Martjanec v Prekmurju, poštarja z dušo in srcem, ki s prijaznim nasmehom vsak dan vstopa v domove svojih strank na območju Moravskih Toplic. 49-letni Alojz Kerec se je pri Pošti Slovenije zaposlil pred tremi leti, za delo poštarja pa se je odločil predvsem zaradi stabilnosti zaposlitve ter vsakodnevnega stika z ljudmi, kar mu je pri delu zelo pomembno. 

Služba poštarja mu omogoča prost popoldan

Delo poštarja je terensko, večino delovnega dneva preživi na motorju in mu, kot pravi, nikoli ni dolgčas. Njegov delovnik se začne zgodaj, kar mu omogoča več prostega časa popoldan, ki ga s pridom posveča družini in svoji veliki strasti, športu. Alojz se je predtem namreč profesionalno ukvarjal z odbojko, šport pa mu tudi danes predstavlja pomemben del vsakdana. V prostem času je tudi trener odbojke za mlajše selekcije. 

Vas zanima, kako poteka njegovo razgibano delo na terenu in kakšen odnos je vzpostavil s strankami? Spoznajte Alojzovo zgodbo tudi v video predstavitvi!

pr-pošta-slovenije, pr-članek
Pošta Slovenije
Poštar Alojz Kerec.

Ceni stik s strankami, kjer vsak kratek pogovor in izmenjava prijaznih besed prineseta občutek zadovoljstva, povezanosti in utrjujeta odnos zaupanja. Po nedavnih raziskavah kar 93 % prejemnikov zaupa svojemu poštarju.

Za marsikoga je obisk poštarja lep in težko pričakovan trenutek dneva. Njegovo delo je polno majhnih, veselih trenutkov, konec meseca nekatere stranke razveseli z dostava pokojnin, dan pa mu lepšajo tudi prijazni komentarji strank. Pri svojem delu se sooča tudi z veselimi in ganljivimi zgodbami, ki pričajo o človeškosti in toplini, ki jo prinaša njegovo delo.

Vsak poklic je po svoje lep in zahteven, a če najdeš takega, ki ti je pisan na kožo, ga z veseljem opravljaš. Alojzova zgodba  pa je tudi dokaz, kako je mogoče uskladiti profesionalno kariero z osebnimi hobiji in ustvariti izpolnjeno življenje.

Prek video predstavitev spoznajte tudi ostale poštne sodelavce.

Pridruži se nam! 

Če tudi tebe mika razgibano delo na terenu, preveri prosta delovna mesta in se prijavi! 

Prednosti zaposlitve: fleksibilno delo, redno plačilo, izpopolnjevanja in usposabljanja, možnosti napredovanja, aktivnosti za ohranjanje zdravja v času delovne aktivnosti, počitnikovanja v nastanitvenih kapacitetah Pošte Slovenije.

pošta-slovenija poštar