K tekmovanju so povabili tako občane kot tudi druge izven občinskih meja in poudarili, da je tekmovanje čudovita priložnost, da na zabaven način pokažejo svoje kulinarične veščine.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(FOTO) Učenci ljutomerske glasbene šole in dijaki GFML navdušili z muzikalom Veselje
V športni dvorani ŠIC Ljutomer so učenci Glasbene šole Slavka Osterca in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer uprizorili muzikal z naslovom Veselje. V 40 minutah je številčno občinstvo spremljalo zanimivo zgodbo o poslovnežu, trgovcu (Miha Horvat), ki je iskal srečo in veselje. Ob pomoči vile (Naja Magdič) je ugotovil, da za srečo ne potrebujemo denarja ali drugih materialnih dobrin, temveč jo lahko najdemo v vsakdanjih stvareh, ki nas obdajajo. Zgodbo je pripovedoval škrat (Pavel Šimonka), na odru pa so se predstavile plesalke od 1. do 6. razreda baleta, za rap vložek je poskrbel Izidor Vogrinec. Nastopil je orkester glasbene šole in pevski zbor. Za režijo je poskrbel Sandi Jesenik, dirigent in vodja pihalnega orkestra je bil Simon Novak, ki je tudi idejni vodja celotnega projekta, ki so ga snovali vse od začetka šolskega leta, intenzivneje pa od januarja. Godalni orkester je vodil Samir Azzeh, pevski zbor Ana Gnezda, mentorica baleta je bila Ana Germ, mentor solopetja pa Sergej Rupreht. Več o muzikalu v eni od naslednjih številk Vestnika.
Na povabilo se je odzvalo 10 ekip, od najmlajših otrok iz razkriškega vrtca in osnovne šole, do posameznikov, kmetij in društev.
Strokovno koordinacijo in predhodno preverjanje kvalitete pripravljenih jedi je ocenila priznana strokovnjakinja na področju spodbujanja zdrave prehrane prebivalstva, prim. mag. Branislava Belović dr. med.
Kljub temu, da je bilo to, vsaj v teh krajih, prvo tovrstno tekmovanje, pa so se posamezniki, društva in ustanove, izjemno potrudili in predstavili tudi nekaj izvirnih jedi, veliko pa tudi takšnih, ki so morda že pozabljene. Posebej so razveselili tudi razkriški najmlajši, otroci in vzgojiteljica vrtca, ki so se ravno tako pomerili v tem tekmovanju, razkriška osnovna šola pa je sodelovala kar z dvema ekipama. Na veliko veselje šolske ekipe, so postali zmagovalci, strokovna komisija jim je namreč dodelila prvo mesto, saj so jih prepričali spostopkom priprave jedi, originalnostjo, okusom, videzom in upoštevanjem prehranskih priporočil.
Pri nekaterih jedeh so zaradi posebnih značilnosti dodali še dodatna priznanja. Tako je jed Kmetije Žižek iz Šafarskega izstopala po originalnosti, jed kmetije Fortner po lepem serviranju, jed Karoline Horvat iz Gibine pa po usklajenosti okusa kislega zelja in laškega fižola.