vestnik

Interes za cepljenje med pomurskimi maturanti skromen

A.N.R.R., STA, 19. 4. 2021
Aleš Cipot
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Maturanti so se do včeraj lahko prijavili na cepljenje proti covidu-19. Kakšen je interes za to v Pomurju?

Da maturanti ne bi bili zaradi možnosti okužbe z novim koronavirusom še dodatno v stresu in bi se lahko v miru pripravljali na zrelostni izpit, jih je vlada v prenovljeni nacionalni strategiji cepljenja proti covidu-19 uvrstila med prednostne skupine.

samotestiranje, hitri test
Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Ambulanti za cepljenje proti COVID-19, ki deluje v ZD Murska Sobota, so nam v ponedeljek zjutraj povedali, da nekaj prijav imajo, ampak da so le te po kapljicah. Zabeležili so šest prijav. Prijave na cepljenje zbiraj še do 14.30 ure po telefonu, po elektronski pošti pa jih lahko oddane še cel dan.

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer so med maturanti zbirali podatke, kdo se želi cepiti, in jih bodo potem posredovali cepilnim centrom, ostali maturanti, ki niso dijaki GFML, pa se lahko na cepljenje prijavijo pri svojem osebnem zdravniku oziroma pediatru.

V ZD Gornja Radgona so do ponedeljka zjutraj prejeli 15 prijav maturantov, takrat pa so pričakovali še prijave za tiste maturante, ki jih bodo prejeli od posameznih šol. Srednje šole so prav tako zbirale prijave maturantov, ki se želijo cepiti.

Cepljenje maturantov so pristojni napovedali za petek. Večino bodo cepili s cepivom AstraZenece, mlajše od 18 let pa s cepivom podjetij Pfizer in BioNTech. Na ministrstvu za zdravje zainteresirane dijake vabijo, naj se prijavijo na cepljenje. Prijava je po njihovem pojasnilu pomembna, ker je od tega odvisna pravočasna dobava cepiv na cepilna mesta.

koronavirus šola ravnatelj ministrstvo