vestnik

Priznanja za kakovost ponudbe in desetletja poslovanja tudi pomurskim gostincem

Vestnik.si, 15. 11. 2023
OZS
Priznanja gostincem.
Aktualno

Podelili so jih na strokovnem srečanju gostincev.

V sklopu Dnevov slovenskega turizma je v Novi Gorici potekalo strokovno srečanje gostincev, na katerem je Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije podelila priznanja gostincem za kakovost gostinske ponudbe in za desetletja dela v gostinstvu. Gostince so ob tej priložnosti nagovorili predsednik zbornice Blaž Cvar, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon ter prejemnikom priznanj čestitali. 



Med prejemniki priznanj za kakovost gostinske ponudbe je Marijan Zrnić, lastnik Gostilne Vrtnica iz Zgornjega Konjišča. Gostilna ima dolgoletno tradicijo. "Dnevno sveže pripravljena hrana, prijazno osebje in lokacija ob meji z Avstrijo daje restavraciji poseben čar. Goste razvajajo z izvrstnimi hišnimi specialitetami ter ostalimi dobrotami. Njihov jedilnik ponuja obilje odličnih prekmurskih in štajerskih jedi, v katerih se izražajo vse značilnosti panonsko-štajerske kulinarike, v pripravo pa inovativno vključujejo sezonske pridelke. Pred leti so gostinsko ponudbo popestrili tudi z nastanitvami, kar navdušuje predvsem domače in tuje goste, ki radi kolesarijo ob Muri," je zapisano v obrazložitvi. 

priznanja, ozs, gostinci
OZS
Priznanja gostincem.

Tudi med prejemniki jubilejnih nagrad je nekaj pomurskih gostinskih lokalov. Za 50 let poslovanja je priznanje prejela Gostilna Mencigar s Krajne, za 40 let Gostilna Vöröš iz Sodišinec in Gostilna Jelenov hram iz Beznovec, za 30 let poslovanja Okrepčevalnica Duh iz Beltinec, MGM Kontor in Gostilna Marič iz Sebeborec, Okrepčevalnica Marjana iz Murske Sobote, Okrepčevalnica Horvat iz Nemčavec ter Pizerija - okrepčevalnica MM iz Lendave. 

ozs gostinstvo srečanje priznanja-za-kakovost jubilejna-priznanja