vestnik

Prleško - prekmurski večer na Koroškem

T. K., 16. 6. 2018
Tjaša Kos
Prleško – prekmurski večer na Koroškem.
Aktualno

Koroška Hiša Ančka gostila prekmursko glasbeno zasedbo Valter ego in prleško kulinariko

Korošca Majo Gabrovec in Petra Uranca, lastnika Hiše Ančka iz Slovenj Gradca, je januarski koncert skupine Valter Ego v Murski Soboti resnično navdušil. Takoj sta se odločila, da jih bosta v toplejših mesecih gostila na njihovi terasi. In ker se nasploh v Pomurju zelo dobro počutita, sta v Hiši Ančka v pripravila prleško – prekmurski večer.



Glavne zvezde večera so bili člani zasedbe Valter Ego: Zoran Kuhanec (kitara, ustna harmonika), Luka Sraka (kitara), Igor Lalovič (vokal, klaviature) in Srečko Merklin (kitara). Starostno zelo raznolika struktura zasedbe je ponudila mešanico mladosti, izkušenj in zanesenost četverice, ki v akustični maniri, z nekoliko nekonvencionalnim pristopom poustvarja znane in manj znane skladbe znanih in manj znanih avtorjev bluesa in rocka. Ob glasbi, ki je ponudila neudarne, kitarske baladne glasbe. Prekmurci so navdušili občinstvo, ki si konca koncerta sploh ni želelo.

178c894487d4abdbdf0676d2e29fc7ef
Tjaša Kos
Prleško – prekmurski večer na Koroškem.


Za prleško noto večera je poskrbela prleška kulinarika in vina z Jeruzalemskih goric. Odlična prleška tünka z zaseko s kmetije Vargazon, ocvirkova pogača in okisana šalotka so bili zadetek v polno.

76af1ee47582ecb1d5543eb4bfa73459
Tjaša Kos
Prleško – prekmurski večer na Koroškem.

In originalna prleška gibanica, ki jo je za to priložnost spekla Majda Vrbnjak, je resnično poskrbela za razvajanje brbončic sredi Koroške. Bogata izbira vin Vinogradništva Družine Kos pa je omogočila okusiti zanimive kombinacije hrane in vina.

17e4944806d6419bf291444e3b03faf3
Tjaša Kos
Prleško – prekmurski večer na Koroškem.

Tjaša Kos
Valter ego, prekmurski del prleško – prekmurskega večera na Koroškem.
Valter ego Vinogradniška družina Kos