vestnik

Prodaja Term Lendava ni več vprašanje 

Majda Horvat, 28. 1. 2019
Nataša Juhnov
Sava Turizem je izglasova sklep o izčlenitvi  in prevzemu Term Lendava. Zdaj so na vrsti le še zadnja dejanja v postopku prodaje madžarskemu kupcu. 
Aktualno

Skupščina Sava Turizem prižgala zeleno luč za izčlenitev in prevzem Term Lendava. Kupoprodajna pogodba je bila sklenjena junija, madžarski sklad Comitatus - Energia pa je prevzem uradno napovedal avgusta lani.

Po pričakovanju so delničarji na današnji skupščini delniške družbe Sava Turizem izglasovali sklep o izčlenitvi Term Lendava s prevzemom. Nakupna pogodba v višini devet milijonov evrov je bila sklenjena junija lani, avgusta pa je madžarski sklad Comitatus – Energia na javno agencijo za varstvo konkurence tudi priglasil prevzem.
Poleg glavnega delničarja, delniške družbe Sava, ki obvladuje 99,91 odstotkov vseh delnic Sava Turizem, se je skupščine udeležil še Jožef Zidar, ki je zastopal enega izmed malih delničarjev, ter predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjan Verbič. Verbič je v zvezi z edino vsebinsko točko, odločanjem o izčlenitvi Term Lendava s prevzemom - torej sklepom, ki omogoča Savi Turizem prodajo hčerinske družbe Terme Lendava, postavil več vprašanj. Nanje je odgovarjal član uprave Borut Simonič, natančne pisne odgovore pa bo uprava pripravila v desetih dneh. V kolikor ti ne bodo zadovoljivi bo VZMD uresničilo napovedano izpodbijanje sprejetega sklepa s tožbo.
terme lendava prodaja prodaja term