vestnik

Project X: dobrodelna predstava za Martino Smodiš

Vestnik, 17. 1. 2019
Vestnik bo podelil dve vstopnici za plesno gledališko predstavo Project X.
Aktualno

V Gledališču Park v Murski Soboti bo v soboto, 2. februarja, dobrodelna multimedijska gledališka predstava Project X. Zbrana sredstva bodo namenjena plesalki Martini Smodiš, da bi lahko dobila nov športni, prilagojen voziček. 

Project X je plesno gledališka predstava, v kateri nastopa 11 plesalcev in plesalk, ki skozi zgodbo in gibe nagovarjajo gledalce in opozarjajo na nespoštljiv odnos človeka do narave, ki zato posledično izgublja svoj prostor, svobodo in osnovne dobrine. "Želimo opomniti na to, kaj se zgodi, če se človeštvo ukvarja in hlepi po vedno več in pozablja na okolje, ki mu daje pogoje za življenje. Dotika se vprašanj o bivanju tu in zdaj, sožitju z naravo in onesnaževanju, izkoriščanju in sebičnosti, posamezniku in družbi, življenju in smrti, zavedanju in ignoranci, človečnosti in pripadnosti," opisujejo rdečo nit predstave njeni ustvarjalci.


Režiserka predstave je Katja Vidmar, ki je eno dobrodelno multimedijsko gledališko plesno predstavo že pripravila. Takrat so bila sredstva od prodanih vstopnih namenjena mladim, ki so preživeli raka. Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic. Ustvarjalci s prvencem Življenje je vrednota še vedno nastopajo po Sloveniji, izkupiček pa namenijo Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje za pomoč mladim in družinam v stiski, izkupiček v Murski Soboti pa bo namenjen Martini Smodiš.


Vstopnice za predstavo Project X, ki bo 2. februarja 2019, si lahko zagotovite na blagajni Gledališča Park. Cena je 11 evrov.




O Martini Smodiš, ki je kljub cerebralni paralizi v paru z Romanom Mačkom aktivna plesalka na vozičku in tudi državna prvakinja, in o tem, kako lahko pomagate v projektu Najdražji plesni čeveljci smo že poročali TU.

Project X