vestnik

Proportio Divina praznuje deseti rojstni dan

V. T., 8. 12. 2018
Aktualno

V galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona, je domači Fotoklub Proportio divina, katerega predsednik je Ivo Borko, s fotografsko razstavo obeležil okrogel jubilej, 10 let obstoja.

Obiskovalce so nagovorili direktorica Zavoda za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur Gornja Radgona, Tatjana Karba Kotnik, radgonski župan Stanislav Rojko ter predsednik Borko, ki je orisal dejavnost kluba. Ta je bil ustanovljen z namenom druženja, pridobivanja novih znanj, promocije in širjenja fotografske umetnosti ter bogatenja kulturnega življenja v svojem okolju.


Z razstavami in uvrstitvijo fotografij na več sto mednarodnih žiriranih razstav širom sveta, kjer so prijeli več kot 600 nagrad in priznanj ter s pridobitvijo najvišjih fotografskih nazivov FZS in FIAP-a, so se nekateri člani prebili v sam vrh najuspešnejših društev Fotografske zveze Slovenije.


Ponosni so tudi na vlogo in prispevek v projektu poimenovanem „Fotograd Negova“, ki ga v sodelovanju s Kultproturom in Fotografsko zvezo Slovenije, že štiri leta vodijo na gradu Negova. Ta si je pridobil status fotografskega središča FIAP, ki je do danes gostilo že 36 razstav največjih slovenskih in svetovnih mojstrov fotografije ter tako Fotoklub in mesto Gornja Radgona postavilo na zemljevid Evropske ter svetovne izrazne fotografske dejavnosti.


Na tokratni razstavi, ki je šesta klubska razstava in tretja v Gornji Radgoni, poleh devetih članov društva: Iva Borka, Štefi Praprotnik-Borko, Dejana Kokola, Zlatka Fišerja, Alenke Dujanović, Yvonne Laidler, Danija Mauka, Andreja Slogoviča in Stanislava Toplaka, svoje umetniške fotografije od portretov in krajin, do socialnih in popotnih fotografij, razstavljajo tudi častni člani društva Stojan Kerbler, Matjaž Krivic in Rafael Podobnik.


















Foto klub Proportio divina Gornja Radgona 10 let obstoja