vestnik

Prve odmerke prejeli tudi stanovalci Doma starejših Rakičan

MV, 27. 12. 2020
Jure Zauneker
Ceplenje v domu za starejše Murska Sobota
Aktualno

Cepljenih je bilo 60 stanovalcev, torej vsi stanovalci iz prioritetne liste.

V Domu starejših Rakičan in enotah v Murski Soboti ter v Svetem Juriju na Goričkem je željo za prejetje odmerka cepiva izrazilo 144 stanovalcev in 106 zaposlenih. 

murska-sobota, dom-starejših-murska-sobota, ceplenje, covid-19
Jure Zauneker
Cepljenje v domu za starejše Murska Sobota

"Pri nas je bilo cepljenih 60 stanovalcev, torej vsi stanovalci iz prioritetne liste, v kolikor bo ostala še kakšna doza cepiva, se bodo cepili tudi prvi zaposleni. Tudi sam sem se odločil za cepljenje in čakam na vrsto, če to ne bo danes, bomo zaposleni cepivo prejeli jutri v ZD Murska Sobota," je povedal Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan. Cepljenje izvaja Zdravstveni dom Murska Sobota, pomaga pa njihovo osebje – diplomirane medicinske sestre. Kot je še povedal, se prejemniki cepiva počutijo dobro, drugi odmerek pa bodo predvidoma prejeli čez 21 dni

892e0d51007a0c076b5b90d44bcbb68a
Nataša Juhnov
"Cepljenih je bilo 60 stanovalcev, torej vsi stanovalci iz prioritetne liste, v kolikor bo ostala še kakšna doza cepiva, se bodo cepili tudi prvi zaposleni," je povedal direktor Zoran Hoblaj.

Pri tem je poudaril, je cepljenje najbolj učinkovit ukrep preprečitve širjenja virusa, s čimer stanovalce na najboljši način obvarujemo pred okužbo. "Kot drugo to pomeni normalizacijo življenja tako celotni družbi, kot tudi v domovih za starejše, predvsem pa ima to velik pomen za naše stanovalce, saj bodo lahko deležni tako izhodov, kot obiskov sorodnikov, izvajanje vseh aktivnosti, ki so jih poznali pred epidemijo, se pravi prireditev, koncertov, druženja, aktivnosti delovne terapije, fizioterapije."
Več o današnjem pričetku množičnega cepljenja v Sloveniji preberite TUKAJ 
dom-starejših-rakičan zoran-hoblaj cepljenje