vestnik

Danes brezplačni medkrajevni avtobusni prevoz

Vestnik.si, STA, 31. 10. 2023
Vanesa Jaušovec
V sredo, na dan spomina na mrtve, ki je državni praznik in dela prost dan, in v soboto, 11. novembra, ko praznujemo martinovo, bo uporaba medkrajevnega avtobusnega prevoza potnikov brezplačna.
Aktualno

Danes, na dan spomina na mrtve, ki je državni praznik in dela prost dan, in v soboto, 11. novembra, ko praznujemo martinovo, bo uporaba medkrajevnega avtobusnega prevoza potnikov brezplačna, so sporočili z ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Avtobusni prevozniki bodo ta dva dneva potnikom izdali enkratno vozovnico s ceno nič evrov, medtem ko imetniki terminskih vozovnic ob vstopu v vozilo te validirajo kot običajno. V nekaterih večjih mestih bo v torek in sredo, ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve, potnikom na voljo tudi brezplačni mestni potniški promet. V Mariboru bosta, kot je objavilo javno podjetje Marprom, brezplačno obratovali liniji 3 in 12.


Do koprskega pokopališča bo vozila posebna brezplačna linija, katere vozni red je objavljen na spletni strani prevoznika Arriva, brezplačen pa bo tudi prevoz na liniji iz Lucije do pokopališča Piran.

praznik promet