Ob svetovnem dnevu turizma, 27. septembra, so v Biotermah Mala Nedelja predstavili novosti,
Preberite še
Odpri v novem zavihku(S tribune) Norvežani so krivci za navijaško evforijo
Še sporočilo za NZS: Čeprav so Stožice razprodane, še vedno ne dihajo kot Bežigrad ali mariborski Ljudski vrt.
ki so jih že pridobili: znak Eko marjetica (evropski znak za visoke okoljske standarde), znak Green Accomodation in bio kotiček za hotelske goste. Kot najpomembnejše so predstavili luksuzno glamping naselje Sončna dolina,
ki naj bi ga odprli konec novembra in decembra že sprejeli prve goste. Je na hribu nad obstoječim hotelom in je s prostori za hotelske goste ločeno z ograjo, imelo bo tudi dve svoji parkirišči.
Sončna dolina, ki jo trenutno še gradijo, predstavlja nadstandarden način kampiranja, v katerem bo udobje šestzvezdičnega hotela sredi neokrnjene narave. Imela bo 22 glamping vil, z možnostjo nastanitve vse leto, medtem ko bodo v enajstih šotorih gostje lahko bivali med aprilom in oktobrom. Vile in šotori so različnih velikosti, za dva pa do šest ljudi. Nekatere vile bodo imele zunanje ogrevane bazene in kadi. Skupno bo v dolini prostora za 120 namestitev, s čimer bodo Bioterme podvojile svoje kapacitete, saj imajo zdaj 130 postelj. V Sončni dolini bosta tudi biološki plavalni bazen in ribnik.
Žužana Šeruga, vodja marketinga v Biotermah: "S to ponudbo bomo gostom dali edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave." Direktor družbe Segrap, ki je lastnik Bioterm,Miran Blagovič,je ob tem povedal, da bo v Sončni dolini dobilo zaposlitev 15 ljudi ali več. Celotna vrednost investicije je tri milijone evrov, od tega je po Blagovičevih besedah tretjino vložil Segrap, tretjino predstavljajo krediti banke, tretjino, natančneje 800 tisoč evrov, pa so dobili, ko so projekt prijavili na javni razpis ministrstva za gospodarstvo in razvoj.
Rebeka Trop, vodja Bioterm Mala Nedelja, je ob prejemu eko marjetice dejala, da so s tem Bioterme v Mali Nedelji postale prvi pomurski hotel z evropskim znakom za okolje. Skrb za okolje in goste potrjujejo tudi z biocertifikatom jedi. Surovine in jedi, ki jih ponujajo v bio kotičku, namreč kupujejo v lokalnem okolju od domačih pridelovalcev in kmetov.