vestnik

Janša volitev ne dojema kot zaušnico, ampak kot naveličanost državljanov z opozicijo

A. G., 24. 4. 2022
Bobo
SDS, Janez Janša
Aktualno

Ko je bilo preštetih približno 90 odstotkov glasovnic, se je oglasil tudi prvak SDS Janez Janša.

Janez Janša je dejal, da so rezultati takšni kot so. "Čestitamo relativnemu zmagovalcu. Razmere so bistveno bolj tesne, kot se je prikazovalo. Deset tisoč glasov na eno ali drugo stran bi to lahko spremenilo. Žal mi je, da stranke, ki so oblikovale koalicijo, niso nastopile skupaj, saj bi rezultat lahko bil drugačen."

Dejal je še, da je vesel visoke udeležbe, ki bi si jo želeli tudi na prihodnjih volitvah, ki nas še čakajo. 

"V mandatu so bili postavljeni trdni temelji, na njih je možno mirno pluti naprej in se izogibati čerem, ki so znane," je še dejal Janša in se ponovno dotaknil dogajanj izpred dveh let. "Ko je takratna koalicija vrgla puško v koruzo, smo bili v veliki dilemi ali iti na predčasne volitve ali se takoj spopasti z epidemijo. In odločili smo se slednje ter bili trd boj z rezultati, ki so vidni, niso pa bili toplo pozdravljeni v slovenskih medijih."

Kar zadeva rezultat, je dejal, da so izenačili najboljši mandat v zgodovini, saj so povečali število glasov in zmagali v okrajih, kjer še nikoli niso, recimo v centru Velenja.

jansa urska bacovnik bobo
Bobo
Janez Janša in soproga Urška Bačovnik Janša na volišču

Ob koncu govora je dejal še, so pripravljeni sodelovati in bodo ravnali drugače kot opozicija v zadnjih letih in državotvorno. 

Na vprašanje novinarke, ali rezultat volitev jemlje kot zaušnico, je dejal, da volitve jemlje kot naveličanost državljanov z opozicijo, saj so jo dejansko pometli iz parlamenta. 

janez-janša sds volitve-2022